‘Kadınlar eşlerine sormadan para harcıyor’

Girişimci Cem Antepe kurduğu supurgesepeti.com internet sitesi ile Türkiye’de bir ilki başlatarak, daha önce ev ev gezerek yaptıkları satışı internet üzerinde yapmaya karar verdiklerini ve 25 yıllık tecrübesini sadece supurgesepeti.com isimli sitesi Türkiye’de ilk defa olan ‘süpürge test merkezi’ kurduklarını anlattı.

Antepe, yaptığı araştırmada Türk kadınlarının tek başına para harcamaya karar verdiyse eşine de sadece parayı ödemek düştüğünü ve aynı zamanda dünyada kadınların birinci önceliğinin kozmetik ikinci önceliğinin ise temizlik malzemesi alışverişi olduğunu da söyledi.

Cem Antepe bakın neler söyledi:

"25 yıldır ben bu işi yapıyorum. Evlere giderek tanıtımla süpürge satıyoruz. Bizim sattığımız süpürgelerin fiyatları 15bin civarında olduğu için özel tanıtım ile bu satışı yapıyoruz. 20 yaşımdan beri bu işi yapıyorum. Evlere giderek yaptığım satışlardan dünya şampiyonu oldum.Ben bu işi kurdum 2000 yılından beri Türkiye distiribütörüyüm. İşimi çok severek yapıyorum."

ESPRESSO MAKİNASINDAN ESİNLENEREK BUHARLI SÜPÜRGE YAPTILAR


Sattığımız bir diğer marka İtalyan firmasının ürettiği bir marka. Dünya’da buharlı temizlik yapan en büyük marka. Dünya’da buharlı temizliği evlere sokan büyük bir firma. Buharlı temizlikte İtalyanlar birinci sırada. Espresso makinasından esinlenerek buharlı temizlik makinasını icat ediyorlar. Dünya’da 100 tane üretici varsa 95’i İtalya’da diyebiliriz. Biz bu markayı ithal ediyoruz.
Evlere giderek satış yaparken birden evlere internetle girme fikri nasıl oldu? internet sitesini açma fikri nerden oluştu?
Özgür Kirazcı eski Google Türkiye müdürü onun teşviki ile internete girmeye karar verdim ve supurgesepeti.com ismini alıp siteyi harekete geçirdim. Yaptığımız araştırmada internette satış yapabilmek için önce bir mağazanızın olması gerekiyor. Bostancı’da şirketimizin alt katında küçük bir mağaza açtık. Çünkü insanların size güvenmesi için bunu yapmamız gerekiyordu. İnternette böyle bir durum var mağazanız varsa insanlar daha çok güveniyor.
Mağazayı açınca bizim internet satış ciromuz ikiye katladı. Mağazadan satıldığı için değil, internetten satılıyor. Mağaza insanlara güven veriyor. Öyle olunca cirolar artınca başka ne yapabilirim diye düşündüm.
Özellikle UniqAvm’ye gelmeniz neden?
Burada bir bir elektronik mağazası yok. Teknoloji market yok, bizede sipesifik olduğumuz için burada bir mağaza olduğumuz için izin verdiler.
İnsanlar uzmanlaşmış mağazalardan mı daha çok alışveriş yapıyor?
Son zamanlarda evet tüketici uzmanlaşmış yerleri seçiyor. Yani gözlük alacaksan gözlükçüden, ekmek ekmekçiden alınır mantığı yerleşti. Bizde sadece süpürge satıyoruz. Uzmanlık alanımız bu. Yakında sadece ütü satan mağazalar çıkacak. Google’ın böyle bir araştırması var insanlar uzmanlık alanları üzerine açılmış mağazalardan alışveriş yapmaya başladı.
Tüketici ne düşünüyor bunu yaparken?
Bilgisi çoktur, çeşit çoktur diye düşünüyor çünkü sadece o her neyse onu satıyor böyle yerler. Çıkacak sorunlar hakkında daha kolay ulaşıyor, bilgi alıyor gerekli geri bildirimleri yapabiliyor. Buda tüketiciyi daha mutlu ediyor. Süpürgeleride insanlar teknoloji marketlere gittiğinde yada daha fazla ürün satan yerlere gittiklerinde deneyemiyorlar.
Siz burada deneme şansı veriyor musunuz?
Bizde istediği ürünü seçip
burada yerde her türlü zemin yerleştirdik istediği yerde denesin almak zorunluluğuda yok.

TEST MERKEZİMİZ DÜNYADA İLK


Süpürgesepeti olarak dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Süpürge test alanı yaptık. İnsanlar buraya geliyor ve istediği ürünü test ediyor ve nasılsa bizim kalitemize ve bilgimize güveniyorlarsa zaten gelip bizden alıyorlar.
RESIM_-_1

BİZ HER ÜRÜNÜ SATMIYORUZ


Biz kalitesiz ürünleri satmıyoruz. Dünya’da bir iki iyi marka var. Bu sektörde önde giden bir iki firma var. Biz şimdi burada ürünleri test yaparken markaları kapatarak youtube’da yayınlayacağız. İnsanlar görsün istiyoruz. Ona göre karar versin istiyoruz. Ben bay süpürge olarak bilhassa kendim yapacağım.
Türkiye’de kadınlar tek başına alışveriş yapabiliyormu?
8binTürk kadınının evine girdim ve süpürge satışı yaptım. Son 25 yıldır Türk kadının nereden nereye geldiğinin en güzel örneği bu yaptığım evlerdeki satışlar. Eskiden Türk kadını çok zor alırdı, çok zor beğenirdi. Kocasına sormadan hiçbir şey alamazdı. Son 20 yıl içinde büyük değişim yaşandı diyebilirim. Şimdi kadınlar eşine sormadan istediği alışverişi yapıyor. Hatta kredi kartını veriyor ve aldım diyor. Bu kadar kolaylaştı. Artık Türk kadını tek başına alışverişe karar veriyor. Para harcayabiliyor. Artık Türk kadını karar vermişse o ürünü almaya kocasına ödemek düşer. Eskiden biz karı koca birlikteyken satış yapmak isterdik eşide görsün ki, ‘bir daha eşime sorayım demesin’ diye ama şimdi artık hayat hızlandı insanlar çok çalışıyor. Zamanını alışveriş için harcamak istemiyor. Biz artık gündüz satış yapıyoruz ve kadın tek başına karar veriyor.
Gizli alan varmı?
Evet bazen gizli alanda var, elektrik faturasını biraz yüksek gösterip alanlar olmuyor değil, ama zaten eşide karışmıyor, evin temizliğinden, tozundan bana ne diyor. Şimdi artık kadın tek başına karar veriyor ve alıyor.
Daha çok kimler sizden alışveriş yapıyor?
Çok zengin olması gerekmiyor, bizim müşterilerimiz beyaz yaka değil, beyaz yakanın bir altı kendi temizliğini kendi yapan veya yaptırırken başında duran kesim. En çok Ümraniye’de, Bahçelievler’e çok satış yapıyoruz. Sitelere değil normal apartman dairelerine satışımız daha fazla.
Kadınların öncelikleri ne böyle bir araştırmanız varmı?
Evet, tüm dünyada kadınlarının birinci önceliği kozmetik, ikinci önceliği temizlik olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla kadınlar için pahalı süpürgeleri almak iyi bir temizlik ürünü almak olduğu için gidiyoruz veriyor kredi kartını ve alıyor.
Cironuz ne?
Her yıl yüzde yüz büyüyerek gidiyoruz. İnternet satışında aylık 500binTL’yi geçtik. Günde bin süpürge satmayı hedefliyoruz. Şu anda günde yüz adet süpürge satıyoruz. Garanti kapsamını artırıyoruz. Artı iki yıl daha garanti ekleyeceğiz. 20 yıl önce süpürge sattığım insanlar hala beni arar. Bu bir güven meselesi ve işimi iyi yapma ile ilgili ben işimi severek yapıyorum ve sadece süpürge satıyorum.
‘Kadınlar eşlerine sormadan para harcıyor’ ile ilgili etiketler supurgesepeticom cem antepe
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.