"Kadınlar çirkin erkeklerin tacizine uğradığında şikayetçi oluyor"

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno büyük bir gafa imza attı. Kadınların sadece çirkin erkeklerin tacizine uğradıklarında şikayetçi olduğunu öne süren Moreno tepkilerin ardından geri adım atarak özrü diledi

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, cuma günü Guayaquil kentinde katıldığı bir konferansta kadınların sadece çirkin erkeklerin tacizine uğradıklarında şikayetçi olduğunu savundu.

Moreno, kendisine gelen tepkiler üzerine bu sözlerin yanlış anlaşıldığını amacının "şiddet ya da taciz gibi önemli bir meseleyi hafife almak olmadığını" söyledi.

BBC Türkçe’de yer alan haberde Moreno gelen tepkiler üzerine kişisel Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Moreno mesajında, “Bu şekilde anlaşıldıysam özür dilerim. Kadına yönelik her türlü şiddete karşıyım” dedi.

"Kadınlar çirkin erkeklerin tacizine uğradığında şikayetçi oluyor"

SKANDAL SÖZLER

Moreno konferanstaki konuşmasında erkeklerin sürekli tacizle suçlanma tehlikesi altında olduğunu iddia ederek, “Kadınlar sık sık taciz şikayetinde bulunuyor. Bu doğru ve iyi ki de böyle yapıyorlar. Taciz vakalarında, kadınları çirkin insanlar kızdırıyor. Yani, çirkin biri yaparsa adı ‘taciz’ oluyor. Ama erkek yakışıklıysa genellikle bunun taciz olduğunu düşünmüyorlar” demişti.

 

 

"Kadınlar çirkin erkeklerin tacizine uğradığında şikayetçi oluyor" ile ilgili etiketler Kadın taciz ekvador lenin moreno
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.