"Kadına şiddete karşı sıfır toleransla mücadele edeceğiz"

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile birlikte Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. Kararla ile ilgili ilk açıklamayı yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kadın haklarının teminatının Anayasa ve mevcut düzenlemeler olduğunun altını çizdi. Selçuk, kadına şiddete karşı sıfır toleransla hareket edeceklerini vurguladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin açıklama yaptı.

"Güçlü Kadın Güçlü Türkiye" etiketiyle yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002'den bu yana Türkiye'deki tüm kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayata katılımını desteklemek için önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerine dikkati çeken Selçuk, şunları kaydetti:

"HUKUK SİSTEMİMİZ DİNAMİK VE GÜÇLÜ"

"Kadın haklarının teminatı, Anayasamız başta olmak üzere, iç mevzuatımızdaki mevcut düzenlemelerdir. Hukuk sistemimiz ihtiyaca göre yeni düzenlemeleri hayata geçirebilecek kadar dinamik ve güçlüdür."

"SIFIT TOLERANS"

Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da 'sıfır tolerans' ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz."

 

 

"Kadına şiddete karşı sıfır toleransla mücadele edeceğiz" ile ilgili etiketler Zehra Zümrüt Selçuk kadına şiddet İstanbul sözleşmesi kadın hakları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.