Squash turnuvasında dereceye giren kadın sporculara vibratör hediye edildi!

İspanya'da bir squash turnuvasında dereceye giren kadın sporculara vibratör hediye edildi. İspanya Squash Federasyonu, soruşturma başlatılması için harekete geçti.

İspanya’da düzenlenen Asturias Squash Championship 2019’da kadınlarda dereceye giren sporculara verilen cinsiyetçi ödüller tepki çekti. Şampiyonluğa ulaşan Elisabet Sado Garriga, ikinci Olaya Fernandez Lence, üçüncü Marina Arraiza Mier ve dördüncü Cristina Barandica Fernandez’e ağda kiti, elektronik ayak törpüsü ve bir adet de vibratör hediye edildi.

Bölgede yayın yapan bir yerel radyoda yer alan “Ganamos Con Ellas” (Kadınlarla Kazanıyoruz) adlı programın sosyal medya hesabında ödüllerin fotoğrafı paylaşılırken “Aşağılayıcı, şoke edici, yaralayıcı, anlaşılamaz ancak acı bir şekilde gerçek” ifadeleri kullanıldı ve organizatörlerin “tüm sınırları aştığı” söylendi.

Squash turnuvasında dereceye giren kadın sporculara vibratör hediye edildi!

Seks oyuncağı ve cinsiyetçi hediyeler yoğun tepkilere neden olurken ödüllerin verildiği sporcuların İspanya Squash Federasyonu’na cinsiyetçilik ve ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle şikayette bulundu.

Yarışmada ilk sıraya yerleşen ve vibratör alan Elisabet Sadó, BBC’ye yaptığı açıklamada “Sporda kadınlara yönelik ayrımcılık had safhada ve bu işler değişmek zorunda. Şaşırdık, şok olduk. Bunun cinsiyetçilik ve ayrımcılık olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ÖZÜR MESAJI YAYINLANDI

İspanya’nın kuzeyinde yer alan Asturias bölgesinin başkenti olan Oviedo’da yer alan organizasyonun düzenleyicisi Club Squash Oviedo konuyla ilgili bir özür mesajı yayınlarken “Hediyeler asla cinsiyetçi bir noktadan durularak verilmedi” ifadelerini kullandı ve 2019 yılında başka bir organizasyon düzenlemeyeceklerini açıkladı.

Sporcuların şikayetlerini ilettikleri federasyon ise soruşturma başlatılması için konuyu Asturia Kadın Enstitüsü’ne taşıdı. Turnuvanın organizasyonunda yer alan üç ismin ise istifa ettiği öğrenildi.

Squash turnuvasında dereceye giren kadın sporculara vibratör hediye edildi! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.