Kadıköy'deki rüşvet skandalı Maltepe'ye kadar uzandı! İtirafçılardan şok sözler: 'Ben buranın Allah'ıyım' dedi!

CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde yaşanan rüşvet skandalının boyutu gün geçtikçe artıyor. 'Sağlam Arkadaş Suç Örgütü'nde çözülmeler başladı. Rüşvet veren 4 kişi itirafçı olurken bir vatandaş, Maltepe'de mühürlenen fırını için Kadıköy zabıtasının devreye girdiğini ve iş yerinin yeniden açıldığını söyledi. İtirafçılardan bir diğeri ise zabıta memuru C.U.'nun kendilerine, "Ben buranın Allah'ıyım. Bana para verdiğiniz takdirde size ceza yedirmem" dediğini ve rüşvete zorladığını belirtti.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Yolsuzluk Büro Amirliği ekiplerinin CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne düzenlediği rüşvet operasyonunda gözaltına alınanların sorgusu sürüyor.

 İFADELERİ ALINIYOR

Güvenlik güçlerinin, "Sağlam Arkadaş Suç Örgütü" adını verdiği yapılanma kapsamında 48'i Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta, 6'sı ise belediye mühendisi olmak üzere yakalanan 194 şüphelilerin ifadesi alınıyor.

 ZABITA BASKISIYLA RÜŞVET

Zabıta memuru Abdülkadir K.'nin lideri olduğu suç örgütü üyelerine rüşvet veren 170 kişiden bazılarının, 'etkin pişmanlıktan' yararlanarak itirafçı oldu ve zabıta baskısıyla nasıl rüşvet verdiklerini anlattı.

 

 MALTEPE'DE FIRIN AÇTIRMAK İÇİN ÖZEL TELEFON

İddiaya göre Kadıköy ve Maltepe ilçelerinde fırınların bulunan bir vatandaş, Maltepe'deki fırınının mühürlendiğini, bunun üzerine Kadıköy'de rüşvet verdiği görevlileri arayarak durumu anlattığını ve Kadıköy Belediyesi'nde görevli şüphelilerin Maltepe Belediyesi'ndeki tanıdıklarını arayarak fırınını açtırdıklarını ifade etti.

DENETİMLER GÖSTERMELİK YAPILMIŞ

Bir diğer itirafçı ise, bütün yasal izinleri olmasına rağmen, zabıta memuru A.K.'ye 5 bin TL verdiğini, A.K.'nin göstermelik olarak inşaat alanına geldiğini, kendilerine herhangi bir cezai işlem uygulamadığını ve bu denetimleri de sadece göstermelik olarak yaptığını anlattı.

 "BEN BURANIN ALLAH'IYIM"

Aralarında müteahhitlerin de bulunduğu itirafçılar ise, zabıta memuru C.U.'nun kendilerine, "Ben buranın Allah'ıyım. Bana para verdiğiniz takdirde size ceza yedirmem" dediğini ve zabıtaların gelip ceza keseceklerini söylemesi üzerine zabıta A.K.'ye inşaat alanında rüşvet verdiğini itiraf etti.

 ZABITALARA ELDEN BİN TL RÜŞVET

R.E. isimli itirafçı da iş sahasına gelerek, "Burayı toplarız. Dağıtırız. Bu bölgeden izin almanız mümkün değil" diyerek tehditlerde bulunan zabıtalara elden 500 TL ile 1000 TL arasında nakit para verdiğini aktardı.

 

KADIKÖY GECE VE KOZYATAĞI GRUBU

Hiyerarşi şemasının ele geçirdiği suç örgütünün, kolluk grubu ve sivil kanadı olarak ikiye ayrıldığı, kolluk grubunun da Kadıköy Gece Grubu ve Kozyatağı Grubu şeklinde iki ayrı şekilde yapılandığı ortaya konulmuştu.

RÜŞVET TARİFESİ DEŞİFRE EDİLMİŞTİ

Rüşvet parasından 'metre', hedef alınan kişilerden ise 'sağlam arkadaş' diye bahseden suç örgütünün, rüşvet tarifesi de deşifre edilmişti.

Buna göre şebeke; inşaat ruhsat onayı için 30 bin lira, çatı tadilatı için 10 bin lira, tente yapımı için 10 bin lira, izinsiz beton dökme işi için bin 500 lira, hafriyat işi için bin lira, vinç kurma işlemleri için ise 500 lira rüşvet aldı.

 

Kadıköy'deki rüşvet skandalı Maltepe'ye kadar uzandı! İtirafçılardan şok sözler: 'Ben buranın Allah'ıyım' dedi! ile ilgili etiketler Kadıköy Maltepe CHP Rüşvet
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.