Kadıköy'deki olayda flaş gelişme

Kadıköy'de maskesini usulüne uygun takmayan bir kadının gözaltına alınması sırasında polislerle tartışması ve ardından yaşanan olaya şahit olan bir kişinin tanık olarak verdiği ifade ortaya çıktı. Tanık ifadesinde, "Polis memurunun kadına karşı 'neden bana küfür ediyorsun. Senden şikayetçiyim. Karakola gidelim' demesi ile birlikte R.B. isimli şahıs orta parmağını gösterdi ve polis memurlarına saldırarak küfürler etmeye başladı." dedi.

Kadıköy Osmanağa Mahallesi Söğütlü Çeşme Caddesi'nde önceki gün güvenlik görevlileri tarafından yapılan "Sağlık İçin Hepimiz İçin Kovid-19 denetlemeleri" sırasında maskesini usulüne uygun takmadığı için yapılan ikazlara uymayan ve polise direnen R.B, "görevi yaptırmamak için direnme" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle Kadıköy İskele Polis Merkezi'ne götürülmüştü.

Gözaltı videosunun sosyal medyada yayınlanmasının ardından haklarında soruşturma başlatılan polis memurları, şüpheli kadın R.B ile arkadaşı Z.K'nin şikayetçi olmasının ardından görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Kadıköy'deki olayda flaş gelişme

"KENDİNİ YERE ATARAK DARP EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Kadıköy Boğa meydanında bağırışma sesleri duyup baktığında bir kadın tarafından polis memuruna karşı hakaret edildiğini duyduğunu anlatan M.E'nin, şunları anlattığı öğrenildi:

"Polis memurunun, kadına karşı 'neden bana küfür ediyorsun. Senden şikayetçiyim. Buyurun karakola gidelim' demesi ile birlikte R.B. isimli şahıs, orta parmağını gösterdi ve polis memurlarına saldırarak küfürler etmeye başladı. Daha sonra kendisini yere atarak, polisin kendisini darbettiğini söyledi ve kalabalığı toplayarak polis memurlarını hedef gösterdi. R.B'nin arkadaşı olduğunu düşündüğüm şahıs, telefonu çıkartarak kameraya almaya başladı ve 'sizi Twitter'da ifşa edeceğim' dedi. Daha sonra polis memurlarının, kadına tekrar tekrar sakin olmasını ve saldırganlığını bırakmasını söylemesine rağmen kadınlar, etraftaki kalabalığı polislere karşı tahrik ederek, 'polisler bize vuruyor, bizi darbediyorlar' dediler."

"OLAYIN ÇARPITILMAMASI İÇİN KONUŞUYORUM"

Kendisinin de etraftaki insanlara, polis memurlarını göstererek "Asıl kadınlar, polis memurlarını darbediyor, küfür ediyorlar" diyerek sakinleştirdiğini kaydeden tanık M.E'nin, "Daha sonra R.B. isimli kadın, polis memurlarına tekmeler atmaya devam etti. Polis memurları, kademeli şekilde zor kullanarak kadını ekip otosuna davet ederek götürdüler. Ben bu olayın çarpıtılmaması için vatandaşlık görevimi yapmaya geldim." ifadelerini kullandığı öğrenildi.

 

Kadıköy'deki olayda flaş gelişme ile ilgili etiketler polis Kadıköy maske tanık ifadesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.