Görevden uzaklaştırılan polislere çığ gibi destek: Bir jelibon kavanozu için polisimizi üzmesek

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde maske takmadığı iddiasıyla polisler tarafından sert müdahaleye maruz kalan Rana Batı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı masum vatandaşların üstüne tükürdüğü görüntüler infiale yol açtı. Polislerin görevden uzaklaştırılmasına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, İçişleri Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Gazeteci Esra Elönü de söz konusu görüntüleri, ''İnsanların üzerine tükürüp gülen bir jelibon kavanozu için iki polisimizi üzmesek!'' diyerek paylaştı.

Kadıköy'de maske denetimi yapan polis memurları, bir kadını maskesi burnunu kapatmadığı gerekçesiyle durdurdu.

Ceza kesilmek istenen kadın, iddiaya göre cezayı reddetti. Bunun üzerine polis memurları kadına, sert müdahalede bulundu.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

Kendilerine tekmelerle karşılık veren genç kadına sert müdahalede bulunan iki polis memuru görevden uzaklaştırıldı.

SOSYAL MEDYADA POLİSLERE DESTEK

Öte yandan sosyal medyada söz konusu görüntülerin gündem olmasının ardından kullanıcılar ikiye bölündü. Kimisi polis ekiplerinin sert müdahalesinin kabul edilemez olduğunu vurgularken kimi kullanılar ise genç kadının hal ve hareketlerinin normal olmadığını, polis ekiplerine saldırdığını ve bu tutumun yanlış olduğunu savundu.

Rana Batı isimli kadının sosyal medya hesabından geçmiş dönemde yayınlanan bir 'tükürük' videosu ise uzaklaştırma kararının ardından gündeme taşındı. 

Genç kadının bir kafede otururken durduk yere üst kattan aşağıya tükürdüğü o görüntüler infiale yol açtı.

Söz konusu anları paylaşan gazeteci Esra Elönü, ''İnsanların üzerine tükürüp gülen bir jelibon kavanozu için iki polisimizi üzmesek! Bu konuda İçişleri Bakanı'mıza sonsuz güveniyorum. Bekleyelim.'' ifadelerini kullandı.

Görevden uzaklaştırılan polislere çığ gibi destek: Bir jelibon kavanozu için polisimizi üzmesek - Resim : 2

Söz konusu görüntülere bir tepki de gazeteci Fuat Uğur'dan geldi. Uğur, ''Annesi babası, pencereden insanların üzerine tüküren, aşağılık ırkçı tweetler atan, kendisin maske konusuna uyaran polise tekme atan bir “evlat” yetiştirdikleri için ne kadar gurur duysa azdır. Bu zararlılar yüzünden polisimize zarar verilmeyecek.'' ifadelerini kullandı.

Görevden uzaklaştırılan polislere çığ gibi destek: Bir jelibon kavanozu için polisimizi üzmesek - Resim : 3

İşte sosyal medyada 'Polimin Yanındayım' hashtag'iyle Rana Batı'ya gelen tepkilerden bazıları;

Görevden uzaklaştırılan polislere çığ gibi destek: Bir jelibon kavanozu için polisimizi üzmesek - Resim : 4

Görevden uzaklaştırılan polislere çığ gibi destek: Bir jelibon kavanozu için polisimizi üzmesek - Resim : 5

Görevden uzaklaştırılan polislere çığ gibi destek: Bir jelibon kavanozu için polisimizi üzmesek - Resim : 6

Görevden uzaklaştırılan polislere çığ gibi destek: Bir jelibon kavanozu için polisimizi üzmesek - Resim : 7

Görevden uzaklaştırılan polislere çığ gibi destek: Bir jelibon kavanozu için polisimizi üzmesek ile ilgili etiketler polis Kadıköy İstanbul Gözaltı Rana Batı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.