Kadıköy'de İstanbul Sözleşmesi eylemi düzenlendi

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı kararı ile çıkmasının ardından bugün İstanbul Kadıköy'de kadınlar bir eylem düzenledi. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemde kadınlar "Yaşatır" dedikleri İstanbul Sözleşmesi ile ilgili karardan dönülmesini istedi.

Kadıköy'de toplanan bir grup kadın, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasına karşı eylem düzenledi.

Son yıllarda cinayete kurban giden çok sayıda kadının isimlerinin sayıldığı eylemde "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganları atıldı. 

Kadıköy'de İstanbul Sözleşmesi eylemi düzenlendi

Kadınlar sözleşmeden çıkma kararının geri almasını talep etti.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Fidan Ataselim, "2011 yılında İstanbul Sözleşmesi'ni herkes savunarak imzaladı. Türkiye bu sözleşmeyi ilk imzalayan oldu, şimdi 'İmzayı geri çekiyoruz' hamlesi bütün toplumdaki kadınlar nezdinde yok hükmündedir. İstanbul sözleşmesini her tartışmaya açtıklarında kadınlar daha çok öldürülüyor." diye konuştu. 

Kadıköy'de İstanbul Sözleşmesi eylemi düzenlendi - Resim : 2

Kadıköy'de İstanbul Sözleşmesi eylemi düzenlendi ile ilgili etiketler Kadıköy İstanbul sözleşmesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.