Kadıköy'de gözaltına alınan 53 kişi serbest bırakıldı

İstanbul'da 4 Şubat'ta Kadıköy'de gerçekleştirilen Boğaziçi provokasyonu ile ilgili gözaltına alınan 61 şüpheliden 33'ü savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 20 kişi için de adli kontrol şartı talep edildi. Nöbetçi hakimlik tutuklanmaları istenen kişilerle birlikte 53 kişinin haklarında adli kontrol uygulanması şartı getirerek serbest bıraktı. 8 şüpheli ise daha önce savcılık tarafından sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

HDP'nin çağrısıyla 4 Şubat'ta, Kadıköy'de izinsiz gerçekleştirilen eylemler nedeniyle gözaltına alınan 61 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Adliyede cumhuriyet savcılarınca ifadelerinin alınmasının ardından 33 şüpheli tutuklama talebiyle, 20 şüpheliyi de adli kontrol isteğiyle sulh ceza hakimliğine gönderdi.

Anadolu Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından ifadeleri tamamlanan aralarında tutuklanmaları istenen 33 şüphelinin de bulunduğu toplam 53 kişinin tamamı adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. 

Hakimlikler, 53 şüpheli hakkında, "yurt dışına çıkış yasağı", "konutu terk etmeme" ve "imza verme zorunluluğundan" oluşan değişik adli tedbirlerinin uygulanmasına karar verdi.

33 ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASI İSTENMİŞTİ

 Kadıköy'de 4 Şubat'ta gerçekleştirilen izinsiz gösteride toplam 65 şüpheli gözaltına alınmış, bu şüphelilerden 4'ü yaşı küçük olduğu gerekçesiyle emniyetteki işlemlerinin ardından salıverilmişti. 

Emniyetteki işlemlerin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen 61 şüpheliden 8'i ise savcılık sorgularının ardından serbest kalmıştı.

Savcılık, 33 şüpheliyi ise "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan tutuklanmaları istemiyle, 20 şüpheliyi de adli kontrol altına alınmaları isteminde bulunarak nöbetçi hakimliğe sevk etmişti.

Kadıköy'de gözaltına alınan 53 kişi serbest bırakıldı ile ilgili etiketler Kadıköy Gözaltı Eylem boğaziçi
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.