Kadıköy'de Boğaziçi provokasyonu

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun Rektör olarak atanmasının ardından başlayan tartışmalar dün gece işgal girişimine dönüşmüştü. Bugün provokasyonu adresi Kadıköy oldu. Kadıköy Kaymakamlığı her türlü toplantı ve yürüyüşü yasaklamış olmasına rağmen Kadıköy merkezde toplanan bir grup polisin uyarılarına rağmen eylem yapmak istedi. Güvenlik güçleri kalabalığa müdahale etti. Çok sayıda eylemcinin gözaltına alındığı bildiriliyor..

2013 yılında Gezi Parkı'ndaki 5 ağacın yol genişletme çalışması çerçevesinde sökülüp başka yere taşınması sırasında başını HDP'lilerin çektiği bir grup eylem yapmıştı. 

Eylemcilerin çadırlarının yakılması (sonrada FETÖ'cülerin yaktığı ortaya çıktı) sonrasında eylemler çığrından çıkmış tam anlamıyla bir işgale dönüşmüştü. Türkiye'nin dört bir yanında muhalefetin desteklediği eylemlerde ölümler ve yaralanmalar olmuştu.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamasının ardından başlatılan eylemler de her yönü ile Gezi kalkışmasına benziyor. 

İzlenen yöntemler, provokatörlerin örgütlenmesi, muhalefet partilerinin aleni desteği, yurt dışından gelen çağrılar Türkiye'ye karşı yeni bir kaos planının devreye sokulduğunu gösteriyor. 

Bu planın ilk adımı pazartesi gecesi Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan işgal girişimi olmuştu. Bu akşam ise Kadıköy'de her türlü eylem 7 gün süreyle yasaklanmış olmasına rağmen kalabalık bir grup toplanmaya başladı. 

Sol grupların başını çektiği eylemciler polisin dağılın uyarılarına sloganlar ve hakaretlerle karşılık verdi. Bir süre sonra polis göstericilere müdahale etti. Çok sayıda kişi müdahale sonrasında gözaltına alındı. 

Göstericiler ise müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Kadıköy'de olaylar halen devam ediyor... 

 

Kadıköy'de Boğaziçi provokasyonu ile ilgili etiketler Kadıköy Boğaziçi Üniversitesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.