Önce tarihe beton sonra sahile çardak

İstanbullu vatandaşların en uğrak noktalarından biri olan Kadıköy Sahili'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından konulan çardaklar tartışmaları da beraberinde getirdi. İBB'nin Üsküdar'da yer alan tarihi Şemsipaşa Camii'nin rıhtımına beton dökmesinin ardından söz konusu eyleme girişmesi, sosyal medyanın gündemine oturdu. Vatandaşların şikayetleri üzerine İBB ekipleri talepleri değerlendirmeye aldığını duyurdu. İşte detaylar..

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer alan sahil yoluna konulan çardaklar vatandaşların tepkisini çekti. 

Megakentte yaşamını sürdüren vatandaşların sık sık uğradığı, yürüyüş yaptığı sahil yoluna, ardı ardına birkaç tane çardak konuldu.

Hem görüntü olarak hem de konumlanmasıyla tepki çeken çardaklara ilişkin sosyal medyada yer alan yorumlardan bazıları şöyle;

''Kadıköy sahiline gecekondular gelmiş, ayrıca neden manzaraya arkamızı dönüp oturmayalım ki''

''Yürüyüş yolunu mangal alanına çeviremezsiniz.''

''Bu nasıl bir çirkinlik yahu.''

İBB BEYAZ MASA'DAN TEPKİLERE YANIT: DEĞERLENDİRİLMEYE ALINDI

Öte yandan söz konusu görüntünün ardından birçok vatandaş sosyal medya üzerinden şikayet talebi oluşturdu.

Söz konusu taleplerin değerlendirilmeye alındığını belirten İBB Beyaz Masa hesabına da tepkiler geldi. 

 

TEPKİ ÇEKEN TEK GELİŞME ÇARDAK DEĞİL

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Üsküdar ilçesinde yer alan Mimar Sinan’ın eseri, tarihi Şemsi Paşa Camii'nin sahil kısmında yaptığı çalışmaya da tepki yağıyor.

Mimar Sinan tarafından rıhtım olarak kullanılması için taş dolgu olarak tasarlanan yola, beton döküldü. Bununla da yetinmeyen İBB yönetimi, denize uzayan çelik konsollar koydu.

Bu çalışma nedeniyle de İBB yönetimi sert tepkilerin hedefi haline geldi.

Birçok tarihçi söz konusu çalışmaların derhal durdurulması konusunda çağrı yaptı.

Önce tarihe beton sonra sahile çardak ile ilgili etiketler İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Üsküdar Çardak sahil Şemsipaşa Camii
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.