Kadıköy golcüsü Mbwana Samatta! Tanzanyalı santrfor Fenerbahçe'ye gol attı

Fenerbahçe'nin Aston Villa'dan 6 milyon euro bonservisle transfer ettiği ancak 30 maçta sadece 6 gol atınca bu yaz elden çıkarmak için kulüp aradığı Mbwana Samatta, son anda Royal Antwerp'e kiralanmıştı. Tanzanyalı santrfor Belçika ekibinin formasıyla Kadıköy'de gol attı!

Fenerbahçe'nin geçen yaz Aston Villa'dan 6 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonuyla kiraladığı ve performansından memnun kalmasa da parayı ödemek zorunda kaldığı Mbwana Samatta, Kadıköy'e golle döndü.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. haftasında Samatta'nın kiralandığı Belçika ekibi Royal Antwerp'i ağırlayan Sarı-Lacivertliler, daha 2. dakikada kalesinde golü gördü. Fenerbahçe kariyerinde 30 maçta 6 atan Tanzanyalı santrfor yeni takımında bu sezon 2. golünü attı. 28 yaşındaki santrfor golden sonra sevinç gösterisinde bulunmadı.

Samatta'nın yanı sıra, bu yaz 850 bin euro bonsevisle Royal Antwerp'e satılan ve Belçika'da coşan İsviçreli santrfor Michael Frey de maça ilk 11'de başladı.

Kadıköy golcüsü Mbwana Samatta! Tanzanyalı santrfor Fenerbahçe'ye gol attı

PEREİRA'DAN İLK 11'DE 3 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, Süper Lig'de son oynadıkları Trabzonspor maçının ilk 11'ine göre kadrosunda 3 değişikliğe gitti.

Portekizli, Filip Novak ve Diego Rossi'nin yanı sıra UEFA kadrosuna bildirilmeyen Miguel Crespo'nun yerine Marcel Tisserand, Jose Sosa ve Mergim Berisha'yı ilk 11'de sahaya sürdü.

53 yaşındaki çalıştırıcı, Royal Antwerp karşısına Altay Bayındır, Marcel Tisserand, Kim Min-jae, Attila Szalai, Luiz Gustavo, Bright Osayi-Samuel, Jose Sosa, Ferdi Kadıoğlu, Mesut Özil, Mergim Berisha ve Enner Valencia ilk 11'iyle çıktı.

Sarı-lacivertlilerde Berke Özer, Ertuğrul Çetin, Max Meyer, Diego Rossi, Dimitris Pelkas, Ruhan Arda Aksoy, Muhammed Gümüşkaya, Arda Güler, Miha Zajc, Nazım Sangare ve Filip Novak ise yedek soyundu.

SOSA VE TİSSERAND UZUN SÜRE SONRA 11'DE

Fenerbahçe'de Jose Sosa ve Marcel Tisserand, uzun süre sonra ilk 11'de forma giydi. Jose Sosa, son olarak Süper Lig'de 29 Ağustos'ta Altay deplasmanında ilk 11'de forma giymişti.

Marcel Tisserand ise ilk 11'de son mücadelesini 12 Eylül'de Sivasspor'a karşı yapmıştı. Her iki oyuncu da ligde son oynanan Trabzonspor mücadelesinin son bölümünde oyuna girmişti.

Kadıköy golcüsü Mbwana Samatta! Tanzanyalı santrfor Fenerbahçe'ye gol attı ile ilgili etiketler Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Mbwana Samatta royal antwerp
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.