Kader mi, tesadüf mü?

5 Şubat sıradan bir gün olarak bilinse de futbol dünyası adına adeta bayram niteliği taşıyor.

Futbol tarihine iz bırakan birçok önemli isim 5 Şubat’ta dünyaya gelmiş. Bugün öyle bir gün ki, tüm dünyada herkes bir gününü tamamiyle futbol oynamaya ayırmalı! Bugün Cristiano Ronaldo’dan Neymar’a, Hagi’den Tevez’e kadar birçok dünya yıldızının doğum günü. Dünya futboluna damgasını vuran birçok yeteneğin bu tarihte doğmuş olması, tarihin en enteresan tesadüf hikayelerinden birisini de gözler önüne seriyor.

Kader mi, tesadüf mü?

Galatasaray taraftarlarının kalbinde yeri apayrı olan efsane 10 numara Gheorghe Hagi 5 Şubat 1965’te dünyaya gelmiştir. Karpatların Maradonası futbol oynadığı dönemde hem Galatasaray’ın hem de Avrupa’nın en iyi oyuncuları arasında yer almaktaydı. Galatasaray formasıyla toplam 177 maçta 69 gol 61 asistle oynayan Hagi, tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

Onu anlatmaya kelimeler yetmez. 5 Şubat’ta doğan kuşkusuz en iyi futbolcu o. Tarihin en iyi oyuncularından birisi olarak görülen Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, 5 Şubat 1985’te dünyaya gelmiştir. Juventus forması giyen 5 Ballon d’or ödüllü dünya yıldızı kariyerinde 830 maçta forma giyip 623 gol 214 asistlik katkıyla oynayarak sınırları zorlamayı başarmıştır.

Kader mi, tesadüf mü? - Resim : 2

5 Şubat 1984’te dünyaya gelen bir diğer futbol yıldızı Carlos Tevez de bu tesadüfün bir parçası konumunda bulunuyor. Arjantinli dünya yıldızı santrafor ülkesi takımlarından Boca Juniors forması giyiyor. Kariyerinin son dönemlerini yaşayan yıldız oyuncu özellikle Manchester City, Manchester United ve Juventus forması giydiği dönemlerde büyük başarılara imza atmıştır. Tevez kariyeri boyunca 300 gole katkı sağlamıştır.

Yakın dönemin süper starlarından olan Neymar’da 5 Şubat 1992’de dünyaya gelmiştir. PSG forması giyen Brezilyalı forvet oyuncusu saha içi ve saha dışı olaylarla sık sık gündemde kalmayı başaran bir isim. Kariyerinde 396 maça çıkan Brezilyalı süperstar 241 gol, 150 asistlik performansıyla tüm futbol otoritelerinin beğenisini kazanmıştır.

5 Şubat’ta doğan tek başarılı futbolcuların bu isimler olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü De Vrij, Van Bronckhorst, Rodrigo Palacio, Manuel Fernandes ve Adnan Januzaj gibi oyuncular da bu tarihte doğarak bu efsanevi hikayenin birer parçası oldular. Eğer çocuğunuzun futbolcu olmasını istiyorsanız 5 şubat tarihini bir yere not edin!

Kader mi, tesadüf mü? ile ilgili etiketler Cristiano Ronaldo futbol Neymar george hagi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.