KADEM'den, Oda TV'nin "kız yurdunda silah" haberine sert yanıt

Oda TV, KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden silah taşındığını iddia etmişti. Bu iddiaya KADEM'den sert yanıt geldi. Olayı iftira haberciliği olarak değerlendiren KADEM, söz konusu fotoğraflardaki silahların TRT tarafından çekilen ve terör örgütü FETÖ’yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarları olduğunu açıkladı.

Oda TV yazarı Caner Taşpınar, KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden silah taşındığını iddia ederek bazı fotoğraflar yayınlamıştı. Haberi iftira olarak değerlendiren KADEM'den yapılan açıklamada, sözkonusu silahların gerçek olmayıp, TRT tarafından çekilen ve terör örgütü FETÖ’yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarları olduğunu duyurdu.

ODA TV'DEN KIZ YURDUNDA SİLAH İDDİASI

Oda TV yazarı Caner Taşpınar, KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden silah taşındığını iddia ederek bazı fotoğraflar yayınladı.

KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarını askeri uzmanlara incelettiklerini belirten Taşpınar, söz konusu fotoğraflarda görünün silahların G3 Piyade Tüfeği, M4 Piyade Tüfeği, AK-47 Kalaşnikov Saldırı Tüfeği olduğunu savundu.

KADEM'den, Oda TV'nin "kız yurdunda silah" haberine sert yanıt

KADEM: İFTİRA HABERCİLİĞİNE CEVABEN

KADEM Vakfı, Oda TV ve Caner Taşpınar'ın iftira haberciliğine yazılı bir açıklama ile cavep verdi.

KADEM'den yapılan açıklamada; ODA TV'de yayınlanan fotoğraflardaki silahların "gerçek olmayıp TRT tarafından çekilen ve terör örgütü FETÖ’yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarları" olduğu belirtildi.

Binada pandemi nedeniyle bir yıldan uzun süredir öğrenci bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, haberdeki “kız öğrenciler girip çıkarken silah taşındığı”, “durumu gören öğrencilerin şoke olduğu” gibi ifadelerin yalan ve "her yönüyle KADEM’i itibarsızlaştırma çabasından ibaret" olduğu ifade edildi.

KADEM, itibarsızlaştırmaya yönelik iftira haberciliği yapanlarla hukuk önünde hesaplaşacaklarını da ilan etti.

KADEM'in açıklamasının tam metni şöyle:

"OdaTV’de Caner Taşpınar imzası ile yayınlanan “Öğrenci Yurdundan Çıkan Silahlar” başlıklı haberde ‘KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’nun içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarına Oda TV ulaştı’ ifadelerine yer verilmiştir.

Söz konusu silahlar gerçek olmayıp TRT tarafından çekilen ve terör örgütü FETÖ’yü anlatan bir belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarlarıdır.

Pandemi nedeniyle bir yıldan uzun süredir öğrenci bulunmayan binaya “kız öğrenciler girip çıkarken silah taşındığı”, “durumu gören öğrencilerin şoke olduğu” gibi yalanlarla servis edilen haber, hayal ürünü olmanın ötesinde her yönüyle KADEM’i itibarsızlaştırma çabasından ibarettir. Objektif habercilikten dem vuranların habercilik ahlakını da net bir şekilde ortaya çıkarmıştır.

Emniyet birimlerinin bilgisi ile mahalle sakinlerinin gözü önünde tamamlanan çekimlerde kullanılan set malzemelerinin taşınma görüntüsünü “gizli bir silahlanma hareketi” gibi göstermek akıl ve mantık dışıdır.

Her türlü iletişim kanalı açık bulunan KADEM’i değil, pandemi ve tadilat nedeniyle kapalı bulunan yurdu, üstelik kısıtlamaların sürdüğü Pazar günü arayıp ulaşamadıklarını söylemek de habercilik değildir. Yapılan, siyasi ajandası bulunan bir algı operasyonudur!

Sözde haberi kaleme alıp yayınlayarak KADEM’i itibarsızlaştırma çabası içine girenlerle hukuk önünde hesaplaşacağımızı ilan ediyoruz."

KADEM'den, Oda TV'nin "kız yurdunda silah" haberine sert yanıt - Resim : 2

BAYRAKTAR'DAN TAHT OYUNLARI GÖNDERMESİ

Öte yandan Oda TV'nin Caner Taşpınar imzalı haberi ile sosyal medyada dalga geçen BAYKAR CTO'su Selçuk Bayraktar, Taht Oyunları ve Khaleesi fotoğrafını paylaşarak, "Ankara KADEM yurdundan son görüntüler geldi. İçerde alev püskürten ejderhalar olduğu da söyleniyor." notunu düştü.

 

KADEM'den, Oda TV'nin "kız yurdunda silah" haberine sert yanıt ile ilgili etiketler KADEM kadem vakfı Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu silah iddiası Oda tv Caner Taşpınar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.