"KADEM yurtlarına duyulan güvene layık olmalıyız!"

Ülke genelinde genç kadınların her alanda üretken bireyler olmalarını teşvik etmek amacıyla kurulan Kadem Vakfı'nın yurtlarını daha ileriye taşımak için düzenlediği "Hizmet içi Eğitim Kampı", çok sayıda personelin katılımıyla başladı.

Türkiye genelinde açtığı yurtlar aracılığıyla genç kadınların sosyo-kültürel, ekonomik, sanatsal ve akademik alanda üretken bireyler olmalarını teşvik etmek için kurulan Kadem Vakfı, yurtlarında daha iyi hizmet verebilmek için düzenlenen “Hizmet İçi Eğitim Kampı”, Başkan Salih Okur, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Türkiye'nin farklı illerinde bulunan 19 yurdunda görevli personelin katılımıyla başladı.

"KADEM yurtlarına duyulan güvene layık olmalıyız!"

Kampı’nın açılış konuşmasını yapan Vakıf Genel Müdürü Murat Aydın, kampı düzenleme amcalarının yeni kayıt dönemi öncesi geçmiş yılın durum değerlendirmesini yapmak ve yeni dönem çalışmaları hakkında istişarede bulunmak olduğunu söyledi.

"KADEM yurtlarına duyulan güvene layık olmalıyız!" - Resim : 2

"ÖNEMLİ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE KALİTELİ BARINMA İMKANI SUNMAK"

Aydın konuyla ilgili “Önemli olan her ilde yurdumuzun olması değil, öğrencilerimize kaliteli ve nitelikli barınma imkânı sunduğumuz yurtlarımızın olması. Buradaki amacımız öğrencilerin sosyal hayatta da KADEM’in vizyon ve misyonunun bilincinde olabilmeleri.” dedi.

"KADEM yurtlarına duyulan güvene layık olmalıyız!" - Resim : 3

"OKULA GİDEMEYEN KIZIMIZ DA BİZİM DERDİMİZ"

Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise “Kadem olarak, kadınların toplumda adil şartlarda ve onurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için çalışıyoruz. Okula gidemeyen kızımız da bizim derdimiz, karar mekanizmalarında yeterince temsil edilemeyen kadınlar da bizim derdimiz. Güvenli şartlar oluşmuyorsa aileler kızlarını okumak için başka bir şehirdeki üniversiteye göndermiyor. Bizler, KADEM yurtlarına duyulan güvene layık olmalıyız. Gençlerin yurt hayatını fırsata çevirmeli ve donanımlı yetişmelerini sağlamalıyız." sözleriyle kız çocuklarının okula gitmesinin önemine dikkat çekti.

 

"KADEM yurtlarına duyulan güvene layık olmalıyız!" - Resim : 4

Bayraktar sözlerine "Kızlarımız bizlere birer emanet. Bu bilinçle hareket ederek onlara ailenizden biri gibi yaklaşmalısınız. Onları çok iyi tanımaya çalışmalı ve sahiplenmelisiniz ki sıkıntılarını önceden fark edebilesiniz." 

"İDEAL BİR İDARECİ HER ŞEYDEN ÖNCE ÇOK İYİ BİR OKUYUCU"

Vafkın başkanı olan  Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu “Yurt idareciliği gönüllülük esasıyla ilerleyen bir iş. Prosedür ve kaidelere uymak dışında kişide sahiplenme ve aidiyet bilincinin de oluşması gerekiyor. Ayrıca ideal bir idareci her şeyden önce çok iyi bir okuyucu olmalı.” dedi.

"KADEM yurtlarına duyulan güvene layık olmalıyız!" - Resim : 5

KİBİRDEN UZAK, ANLAYIŞLI VE MÜTEVAZI

Gümrükçüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Emanet, Adalet ve Aidiyet kavramları görevimizi ifa ederken büyük önem arz ediyor.Emanet bilinciyle öğrencilere evladımız gibi yaklaşmalı ve onlarla olan münasebetlerimizde adalet çizgisinden ayrılmamalıyız.Vakfımıza yönelik aidiyet bilincini de ancak bu şekilde oluşturabiliriz. Genç kızlarımız, Kadem Vakfı Yurtlarından ayrıldıklarında hem kendi alanlarında donanımlı ve başarılı hem de kişisel bütünlüğünü gerçekleştirmiş, kibirden uzak, anlayışlı ve mütevazı olmalılar.”

"KADEM yurtlarına duyulan güvene layık olmalıyız!" ile ilgili etiketler kadem vakfı iyi hizmet kampı sümeyye erdoğan bayraktar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.