Kabusu yaşıyorlar! O şehirde ölü sayısı devletleri geride bıraktı

Dünyada salgının merkezi olan ABD'nin New York eyaleti kabusu yaşamaya devam ediyor. Vaka sayısının 189 bin 415’e ulaştığı eyalette ölü sayısı 10 bin 65'e yükseldi. New York, vaka sayısında İspanya, İtalya, İngiltere, Almanya ve Çin'i geride bıraktı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, yeni tip koronavirüs salgınının yeni merkezi ABD’deki çeşitli huzurevlerinde binlerce bakıma muhtaç yaşlının salgından dolayı hayatını kaybettiğini ama hükümet tarafından resmi kayıtlara geçirilmediğini yazdı.

Gazete 10 gün önce 450 olan ölü sayısının hızla yükselerek 3 bin 621’e ulaştığını kaydetti. Hayatını kaybeden kişi sayısının Associated Press haber ajansı trafından belirlendiğini yazan gazete, 1 milyona yakın yaşlının bulunduğu ülke çapındaki huzurevlerinde ölü sayısının yeterli test yapılmamasından dolayı bilinenden çok daha yüksek olabileceğine işaret etti.

Sadece son birkaç haftada Richmond’da bir huzurevinde 42 kişinin hayatını kaybettiğini, 100’den fazla kişinin de virüse yakalandığı belirtildi. Daha önce Avrupa’da salgından etkilenen İtalya, İspanya, Fransa ve İngiltere’de de huzurevlerinde binlerce ölüm yaşanmıştı.

 Kabusu yaşıyorlar! O şehirde ölü sayısı devletleri geride bıraktı

NEW YORK’TA ÖLÜMLER 10 BİNİ GEÇTİ

ABD’de salgının merkezi olan New York ise vaka sayısıyla Kovid-19’dan etkilenen birçok devleti geçerek küresel sıralamada ikinci sıraya yükseldi. New York’un geçtiği ülkeler arasında İspanya, İtalya, İngiltere, Almanya ve Çin gibi ülkeler bulunuyor.

New York Valisi Andrew Cuomo, eyalette son 24 saatte 671 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve toplam ölü sayısının 10 bin 65’e ulaştığını söyledi. Cuomo, vaka sayısının 189 bin 415’e ulaştığı eyalette hastaneye yatış oranları ve yoğun bakım ünitelerindeki hasta sayısında son birkaç gündür düşüş yaşandığını ancak günde 2 bin kişinin hastanelere başvurmaya devam ettiğini söyledi. ABD’de New York’un ardından ikinci sırada 61 bin 850 vaka ve 2 bin 350 ölümle New Jersey, üçüncü sırada 25 bin 475 vaka ve 756 ölümle Massachusetts, dördüncü sırada 24 bin 638 vaka ve bin 487 ölümle Michigan, beşinci sırada 23 bin 287 vaka ve 681 ölümle California, altıncı sırada 22 bin 920 vaka ve 561 ölümle Pennsylvania yer alıyor. Bilançonun arttığı ABD genelinde ölü sayısı 23 bin 252’ye, vaka sayısı ise 579 bin 486’ya ulaştı.

Kabusu yaşıyorlar! O şehirde ölü sayısı devletleri geride bıraktı ile ilgili etiketler ABD New York Koronavirüs Korona ölü vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.