Kabine toplantısı ertelendi! Mevcut tedbirler devam edecek!

Bugün yapılması planlanan Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki yoğunluk nedeniyle 21 Haziran'a ertelendi. Koronavirüs salgınıyla mücadeleye ilişkin uygulanan mevcut tedbirlerin devam edeceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran'daki Kabine Toplantısı'nın ardından kademeli normalleşme planını açıklamış ve koronavirüsle mücadelede yeni dönem başlamıştı.

Kritik kararların alındığı toplantının ardından bu hafta yapılacak Kabine Toplantısı'nın NATO Liderler Zirvesi nedeniyle 10 Haziran perşembe (bugün) yapılacağı açıklanmıştı.

KABİNE TOPLANTISI ERTELENDİ

Edinilen son bilgiye göre bugün yapılacağı açıklanan Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki yoğunluk nedeniyle ertelendi.

BİLİM KURULU DÜN TOPLANDI

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yaptı.

Aşı programındaki yeni adımı müjdeleyen Bakan Koca, "Yarın itibari ile 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi günü ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız aşı programına dahil olacak." dedi.

Türk aşısında son aşamaya gelindiğine dikkat çeken Sağlık Bakanı, "Salgın kontrolünün sürekliliği ve aşıda dışa bağımlılığı bitirecek bu önemli gelişmeyi hep birlikte yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de tam normalleşmenin 3 şartı olduğunu belirten Sağlık Bakanı Koca, "İlki sırası gelen vatandaşlarımızın gecikmeden aşılarını olmalarıdır. İkincisi, aşılama ile toplumsal bağışıklığı elde edene kadar kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim. Üçüncüsü ise, salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır" diye konuştu.

Bakan Koca, 2 doz aşı olan kişilerin 3. doz aşı olması gerekliliği konusunda bilimsel çalışmaların devam ettirildiğini de sözlerine ekledi.

Kabine toplantısı ertelendi! Mevcut tedbirler devam edecek! ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.