Kabine toplanıyor! Yeni tedbir kararları masada

Kabine toplantısı bu hafta gerçekleşiyor. Toplantının gündem maddelerinden biri artış gösteren vakaları kontrol altına almak için yeni tedbirler olacak. Bu kapsamda belli mesleklerde aşı zorunluluğu getirilmesi, sadece aşılı öğrencilerin yüzyüze eğitime dahil edilmesi gibi konular değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüsle mücadelede geçilen kritik dönemde önemli bir kabine toplantısına başkanlık edecek. Hükümet, bayram trafiğinin neden olduğu etki ile tırmanışa geçen günlük vaka sayılarının önce durdurulması, sonra da düşürülmesi için alınacak önlemleri değerlendiriyor. Kapalı sosyal alanları sadece aşılı ya da PCR testi yaptıran vatandaşların kullanması, doktor, öğretmen gibi mesleklere aşı zorunluluğu getirilmesi, okullarda yüz yüze eğitime aşılı öğrencilerin katılması, diğerlerine ise online eğitim verilmesi gibi seçenekler masada.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya dair yaptığı son dakika açıklamasında bayram hareketliliği nedeniyle hızla artan günlük vaka sayılarına dikkat çekip Kabine'de konuyu masaya yatıracaklarını açıklamıştı. Dördüncü dalganın önüne geçilmesi için Türkiye gibi toplumun önemli bölümünü aşılayan ülkelerin önlemlerine bakılacak.

Koronavirüste yeni bir dalganın kırılması için üzerinde durulması beklenen bir dizi önlem gündeme geldi. Kabine bu öneriler ve örneklerini bu toplantıda değerlendirecek.

Kabine toplanıyor! Yeni tedbir kararları masada ile ilgili etiketler Koronavirüs Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.