Kabine ilk kez uzaktan toplanacak

Koronavirüs nedeniyle çalışmalarına bir süredir Huber Köşkü'nden devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ilk kez video konferans ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne başkanlık edecek. Toplantının ana gündemi koronavirüs ve virüsle ilgili alınacak tedbirler.

 Türkiye’de ilk vakaların görülmesinin ardından bakanlarla telekonferens yöntemiyle dar kapsamlı görüşmeler yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın tehlikesi geçene kadar kabine toplantılarını artık her pazartesi “temassız” düzenleyecek.

Ekonomik önlemlerin ele alınacağı toplantıya Mehmet Cahit Turhan’ın yerine atanan yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da ilk kez katılacak. Erdoğan’a kabine toplantısında İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik edecek. Toplantıda kamu düzeninin korunması, sağlık sisteminin etkin şekilde işletilmesi, gıda, sağlık, temizlik tedarik zincirinin ayakta tutulması, sosyal mesafenin ve izolasyonun sağlanması konusunda önümüzdeki günlerde alınabilecek yeni tedbirler ele alınacak.

Kabine ilk kez uzaktan toplanacak

GELİŞMELERİ ANLATACAKLAR

 Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son vaka sayıları, tedavi süreçleri, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve ilaç temini konusunda kabine üyelerine kapsamlı bir brifing verecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alınan kararlar doğrultusunda 30 büyükşehirdeki uygulamalar, şehirlerarası seyahat kısıtlaması, 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gibi başlıklarda bir sunum yapacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un uzaktan eğitim ve sınavlarla ilgili önümüzdeki dönemde atılacak adımlar konusundaki çalışmaları paylaşacağı toplantıda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli medikal cihaz, test kiti ve maske üretiminde gelinen son durumu anlatacak.

YENİ BİR DÖNEME GİRDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 maddelik tedbir paketini açıkladığı toplantıda, “COVID-19 hastalığı ile mücadelemizi milletimizle birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz. İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girdik” demişti.

Hürriyet

Kabine ilk kez uzaktan toplanacak ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Koronavirüs Korona kabine
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.