Kabil'e saldırılar sürüyor: Havalimanına 5 roket attılar

Afganistan'ın başkenti Kabil'de DEAŞ'ın Horasan kolunun düzenlediği ve 180 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısı sonrası şimdi de roketli saldırılar düzenlendi. Kabil'deki havalimanına atılan 5 roketin havada imha edildiği öğrenildi. Bölgede yeni saldırılar düzenlenmesinden endişe ediliyor.

ABD'nin çekilme süresinin sona ermesine 24 saatten az bir süre kala Kabil'de saldırılar sürüyor. Hamit Karzai Havalimanı'nın yakınında gerçekleşen ve 180 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısının ardından şimdi de roketli saldırılar düzenleniyor.

Kabil'de havalimanının yakınındaki bir eve dün bir roket isabet etmesinin ardından bugün de 5 roketle saldırı düzenlendi.

CNN International'da yer alan habere göre, havalimanına kurulan C-RAM savunma sistemi bu roketleri etkisiz hale getirdi. CNN'e konuşan yetkililer, saldırının arkasında terör örgütü DEAŞ'ın Horasan kolunun olabileceğini ancak şu anda net bir bilginin bulunmadığını belirtti.

Olayla ilgili henüz resmi bir bir açıklama bulunmazken, gelen ilk bilgiler saldırının herhangi bir can kaybına neden olmadığı bilgisini içeriyor.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ VURULDU

Öte yandan ABD’li yetkililer, Kabil Havalimanı’na yönelik ikinci bir intihar saldırısı girişimini önlediklerini açıkladı. İnsansız hava araçlarıyla düzenlenen operasyonda, içinde bir saldırganın olduğu belirtilen bomba yüklü araç hedef alındı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Bill Urban, “Hedefi başarıyla vurduğumuz konusunda güvenimiz tam” ifadelerini kullandı.

Perşembe günü düzenlenen saldırıda 13'ü ABD askeri 170'den fazla kişi hayatını kaybetmiş en az 200 kişi yaralanmıştı.

 

Kabil'e saldırılar sürüyor: Havalimanına 5 roket attılar ile ilgili etiketler Kabil Afganistan Havalimanı Saldırı roket
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.