Kabil'deki üniversitede kız ve erkek öğrencilerin arasına perde çekildi

Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da Kabil'de bulunan bir üniversitede çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Taliban'ın İbn-i Sina Üniversitesi'nde kız ve erkek öğrencilerin arasına perde çektirdiği görüldü.

ABD'nin çekilme kararının ardından 15 Ağustos tarihinde Afganistan'a giren Taliban bölgede tüm yönetimi ele geçirdi. Kabil'e girerek tüm düzeni değiştiren Taliban yönetimi, kontrol edemediği son vilayet olan Pençşir'in de bu sabah ele geçirildiğini resmen duyurdu.

GÖRÜNTÜ SOSYAL MEDYADA YAYILDI

Tüm dünya, ülkeyi tamamen ele geçiren Taliban'ın ikinci döneminde okulların nasıl olacağını merak ederken, örgütün sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan görüntü, soruya yanıt verdi. Başkent Kabil'deki İbn-i Sina Üniversitesi'ndeki bir sınıfta kız ve erkek öğrencilerin arasına perde çekildiği görüldü. Büyük ses getiren fotoğraflar anında sosyal medyada yayıldı.

TALİBAN BİR ÖNCEKİ DÖNEMDE KIZLARIN OKULA GİTMESİNİ YASAKLAMIŞTI

Taliban örgütü, daha önce kız çocuklarının dini kurallar uygun olmak koşuluyla okullara gidebileceğini duyurmuştu. 1996-2001 arasındaki dönemde kızların okula gitmesi yasaklanmıştı.

"GELECEĞİMİZ İÇİN BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Tolo News'a konuşan gazeteci Azita Nazimi, "25 yıl önce Taliban geldiğinde okula gitmeme engel olmuştu. Beş yıllık iktidarlarının ardından 25 yıl eğitim gördüm ve çok çalıştım. Geleceğimiz için buna izin vermeyeceğiz" dedi.

TALİBAN'IN AFGANİSTAN'A HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Kabil'deki üniversitede kız ve erkek öğrencilerin arasına perde çekildi ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Kabil üniversite
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.