Kabil'de durum kontrolden çıktı: Mermiler namlu ağzında!

Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'ın başkenti Kabil'de peş peşe meydana gelen intihar saldırılarının ardından kentteki kaos havası arttı. Bölgede bulunan gazeteci Mehmet Akif Ersoy, "Kabil'de her şey bir anda değişti. Şu an sokakta yürüyemez hale geldik. Taliban her arabayı ve insani durduruyor, mermiler namlu ağzında" sözleriyle ülkedeki son durumu aktardı.

Afganistan'da ABD'nin çekilmesinin ardından Taliban'ın kontrolü ele geçirmesi ve sonrasında Kabil Havalimanı'ndaki tahliye operasyonları devam ederken peş peşe 6 patlama meydana geldi. İntihar saldırısında aralarında çocukların da olduğu onlarca kişi yaşamını yitirdi.

Kabil'deki son gelişmeleri yakından takip eden HaberTürk programcısı gazeteci Mehmet Akif Ersoy, yaşananlarla ilgili dikkat çeken tweetler attı.

Kabil'de durum kontrolden çıktı: Mermiler namlu ağzında!

"MERMİLER NAMLU AĞZINDA"

Patlamalardan sonra Kabil'de yürünemediğini belirten Ersoy, "Kabil'de her şey bir anda değişti. Şu an sokakta yürüyemez hale geldik. Taliban her arabayı ve insani durduruyor, mermiler namlu ağzında. Gerginlik had safhada. Kabil Havalimanı saldırısını DEAŞ'ın üstlendiği bilgisi paylaşıldı. Ölü sayısı artıyor. Az önce patlamanın yaşandığı noktadaydık. Taliban'ın 313 Badri birlikleri dağılmaları için sürekli havaya ve insanların ayaklarına ateş açıyordu" ifadelerini kullandı.

Kabil'de durum kontrolden çıktı: Mermiler namlu ağzında! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Kabil patlama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.