Kabil Havalimanı'ndan umudu kesen Afganlar Pakistan sınırına gidiyor!

Kabil Havalimanı'nda dram üzerine dram yaşanırken, Afganlar Taliban'dan kaçmak için kara sınırlarına doğru akın ediyor. Taliban’ın Afganistan’da kontrolü almasının ardından ülkeden ayrılmaya çalışan Afganlar, Pakistan'a gitmeye çalışıyor.

Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesinin ardından çeşitli ülkeler, ülkede görev yapan askerlerini tahliye etme karar aldı. Afganlar ise kendi başının çaresine bakıyor, Pakistan sınırına göç başladı.

BELGELERLE BİLE HAVAALANINA GİRMEK 2000 DOLAR

Askerlerin tahliyeleri gerçekleştirilirken, ülkeden ayrılmaya çalışan Afganlar da havalimanına akın etti.

Tahliye edilmeyi bekleyen Afganlar, havalimanında izdihama neden oldu. Yerel kaynaklar, ABD belgeleriniz varsa bile 2000 dolarlık rüşvet olmadan havalimanına girilemediğini bildiriyor.

KABİL HAVALİMANINDA PATLAMA OLDU 

Günlerdir aç ve susuz şekilde kanalizasyon kanallarında yatan insanlar, birkaç saat önce bir de intihar bombacısının saldırısına uğradı.

Yaşanan devasa iki patlamada onlarca ölünün olduğu doğrulandı. ABD askerleri, çocuklar ve siviller de ölenlerin arasında. Türk askerleri ve gazetecilerinden yaralanan olmadığı da iç rahatlatan bilgiler arasında. Gerçek ölü sayısının 100'ü geçmesinden endişe ediliyor.

AFGANLAR, PAKİSTAN SINIRINA AKIN EDİYOR

Afganların bir kısmı da Pakistan sınırına akın etti. SpinBoldak sınır geçiş noktasına giden Afganlar, Pakistan’a geçmeye çalıştı.

Bölgede bulunan son günlerde sınıra akın eden Afganların sayısında artış olduğunu ifade etti.

Kabil Havalimanı'ndan umudu kesen Afganlar Pakistan sınırına gidiyor! ile ilgili etiketler Taliban Afganistan Savaş Pakistan göç afgan sınır akın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.