Kabil Havalimanı'nda yaşanan katliamı DAEŞ üstlendi!

Kabil Havalimanı saldırılarını DAEŞ üstlendi. Taliban, aralarındaki bağların gevşek olduğu birçok irili ufaklı radikal gruptan oluşmakta. Savaş bittiğinde ve ortak düşmanları kalmadıklarında bu grupların iktidar ve çıkar çatışmalarına girerek birbirlerine düşeceği, uzmanlar tarafından tahmin edilmişti. Taliban'ı oluşturan grupların cicim ayları, 10 günde son buldu. Afganistan, tarihini neredeyse kapsayan dış müdahale-iç savaş döngüsünden kurtulamayarak bir kez daha iç savaş dönemine girebilir.

Pençşir Vadisi hariç Afganistan'ın 34 vilayetinin 33'ünü kontrol eden Taliban'ın, savaşçı bir örgüt (örgütler kümesi) olma safhasından çıkıp politik bir figür, bir parti ve hükümet olma safhasına geçme süreci sancılı başladı. 

KANLI TERÖR SALDIRILARINI DAEŞ ÜSTLENDİ

Taliban'ın 10 gündür nispeten güvenli ve sakin tutarak 'artık patlama olmayacak, biz geldik' propagandası, Kabil Havalimanı'nın ana girişinin önündeki kanalizasyon kanalları içinde bekleyen insanların ve yakındaki Baron Oteli'nin, kendisini oluşturan gruplardan biri olan DAEŞ tarafından havaya uçurulmasıyla son buldu. 

Saldırılar, resmi olarak DAEŞ tarafından üstlenildi. 

TALİBAN'I OLUŞTURAN ÖRGÜTLER BİRBİRİNE DÜŞMEYE BAŞLADI

Taliban'ın içinde bir çok başka grup, mezhep ve örgüt; Taliban hükümetinin kurulması sırasında çeşitli kadroların ve çıkar çatışmalarının fay hatlarını oluşturuyor.

Devlet ve bölgelerin yönetiminde mevki ve pozisyonların dağıtıldığı bugünler, Taliban'ın içindeki bu fay hatlarında deprem yaratmaya müsait zamanlar. 

AFGANİSTAN, İÇ SAVAŞ DÖNEMİNE GİREBİLİR

Taliban'ın saf insanlara sattığı 'Barış' balonu, DAEŞ'in saldırılarıyla böylece patlamış oldu. Afganistan, bir kez daha iç savaş ve saf şiddetin pençesine düşmek üzere. 

Kabil Havalimanı'nda yaşanan katliamı DAEŞ üstlendi! ile ilgili etiketler DEAŞ Afganistan Taliban Kabil Havalimanı patlama terör Saldırı DAEŞ IŞİD

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.