Kabil Havalimanı'nda sıcak gelişme: İlk uçuş gerçekleşti

Afganistan'da ABD'nin çekilmesi ve ardından Taliban'ın yönetimi ele geçirmesiyle başlayan kaos süreci devam ediyor. Taliban'ın ele geçirdiği Kabil Havalimanı'nda ilk iç hat uçuş seferi bugün öğle saatlerinde gerçekleştirildi. Uçuştan yaklaşık iki saat önce de Pakistan uçağı Kabil'e indi.

Afganistan'da Taliban’ın, Kabil Havalimanı'nda kontrolü ele geçirmesinden sonraki ilk iç hat uçuş seferi bugün öğle saatlerinde gerçekleştirildi.

TALİBAN'IN ÜLKEYE GİRMESİNİN ARDINDAN İLK YOLCU UÇAĞI MEZAR-I ŞERİF'E GİTTİ

İlk iç hat uçuşunu gerçekleştirecek olan yolcu uçağı, Mezar-ı Şerif'e gitmek üzere Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndan kalktı.

PAKİSTAN UÇAĞI KABİL'E İNDİ

Öte yandan havalimanında bugün bir gelişme daha yaşandı. Bu uçuştan yaklaşık 2 saat önce ise Pakistan Havayolları'na ait PA-9834 numaralı uçağın, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na iniş yaptığı görüldü.

NE OLMUŞTU?

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı. Taliban'ın kenti kontrol altına almasının ardından ülkede adeta kaos hakim oldu.

 

Kabil Havalimanı'nda sıcak gelişme: İlk uçuş gerçekleşti ile ilgili etiketler Afganistan uçak Kabil Havalimanı ilk uçuş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.