Kabil Havalimanı saldırılarının perde arkası: Ölenleri ABD vurdu!

Afganistan'a saf bir kaos hakim olmaya devam ederken, ABD askerlerinin fiyaskoları ortaya çıktı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Kabil Havalimanı saldırılarında ölenlerin çoğunun paniğe kapılan ABD askerleri tarafından vurulduğu ortaya çıktı. Üstelik yaralılara yardım gelmesi de 'güvenlik' sebebiyle engellendi. İşte bu saldırının intikamı, bugün alındı. DEAŞ-H teröristlerinin olduğu bir araç ABD tarafından vuruldu. Araca yakın olan bir çocuk da, yine, ABD saldırısında hayatını kaybetti.

Taliban'ın Pençşir Vadisi hariç tüm Afganistan'ı işgal etmesinin ve ülkenin kontrolünü ele almasının ardından, ülkede kaos sürüyor. Tüm Afganistan adeta bir can pazarına dönmüş durumda. 

KABİL HAVALİMANI SALDIRILARI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın etrafındaki kanalizasyon kanallarında, dizlerine kadar fosseptik suyunun içinde günlerce bekleyen binlerce Afgan'ın tek umudu, kalkacak bir uçağa bir şekilde binebilmek ve Taliban'dan kaçabilmekti. 

Kabil Havalimanı saldırılarının perde arkası: Ölenleri ABD vurdu!

Kanalizasyon çukurlarında yaşama tutunmaya çalışan insanların arasına sızan ve sonradan DEAŞ-H terör örgütü üyesi olduğu anlaşılan bir intihar bombacısı, kendini ve etrafındakileri havaya uçurdu. 

Kabil Havalimanı saldırılarının perde arkası: Ölenleri ABD vurdu! - Resim : 2

İnsanların içinde beklediği ve üzeri yosun tutmuş yeşil bir suyla dolu olduğu görülen kanalizasyon kanalı, bir anda vücut parçaları ve ölü bedenlerden sızan kanlar yüzünden kırmızıya döndü. 

Fakat patlamada ölenler, toplam ölü sayısının sadece küçük bir kısmını oluşturuyor. 

KABİL HAVALİMANI PATLAMASINDA ÖLENLERİ ABD ASKERİ VURDU

Panik halinde, tüm olanlardan sonra 'kurtarıcı' olarak gördükleri ABD askerlerine doğru ilerleyen şoka girmiş terör saldırısı kurbanı Afganlar, ABD askerlerini 'panikletti'. 

13 ABD askerinin de hayatını kaybettiği saldırıda, sağ kalan ve olay yerine sonradan gelen ABD askerleri, panik halinde kaçışan ve kendi noktalarına koşmaya çalışan halk yüzünden paniğe kapıldı. 

Kabil Havalimanı saldırılarının perde arkası: Ölenleri ABD vurdu! - Resim : 3

Paniğe kapılan ABD askerleri, iddialara göre, insanların ayaklarına ve yere ateş etmeye başladı. Mermi sesi duyduklarında yere yatmak ilk akla gelen hareket olduğundan, ve tarih boyu Afgan sivillerin göğüs ve kafa bölgeleri çeşitli güçlerce hedef alındığından; hepsi yere yattı. 

Yere yatan Afganlar, yere ateş eden ABD askerlerinin kurşunlarının kafalarına saplanmasıyla can verdi. 

BARON HOTEL'DEKİ PATLAMANIN PERDE ARKASI

Bu sıralarda ikinci bir bombalı saldırı, ilkine yakın mesafede bulunan Baron Hotel'de meydana geldi. 

 Baron Hotel'in özelliğinin, ABD Büyükelçiliğinin, özel vizeleri olan işbirlikçi Afgan vatandaşlarının 'toplanmasını' istediği yer olduğu ortaya çıktı.

İkinci patlamada ölen insanlara, bilmeden de olsa, orada olmalarını söyleyen ABD'nin kendisiydi. 

ABD YÜZÜNEN YARALILAR KANALİZASYONDAN ÇIKARTILAMADI

Olayı yaşayan görgü tanıklarının anlattıkları ise ABD'nin sebep olduğu dramı iyice gözler önüne serdi. 

İddiaya göre, ABD gelecek olan yardımları da engelledi. Patlamanın ardından kanalizasyon suyunun içinde çırpınan yaralılar, ABD askerlerinin 'önlem' almak için yolları kapatması yüzünden sudan bile çıkartılamadan hayatlarını kaybettiler. 

BU SALDIRIDA ÖLENLERİN 'İNTİKAMI' DEAŞTAN BUGÜN ALINDI

ABD Başkanı Joe Biden, 13 ABD askerini ve diğer sivillerin bir kısmını öldüren DEAŞ-H'ye yönelik 'Onları avlayarak öldüreceğiz, peşlerini bırakmayacağız, bunu ödeyecekler demişti.'

CIA'in istihbaratına göre Kabil Havalimanın'da gerçekleşecek 10-12 adet bombalı araç saldırısı tehlikesi var. 

Bunlardan biri olduğu saptanan ve izlemeye alınan bir araç, Kabil Havalimanı'na hareket edecekken bugün ABD ordusuna ait bir SİHA tarafından vuruldu ve içindeki teröristler öldürüldü. 

Bu saldırı sırasında çevrede bulunan bir çocuk da hayatını kaybetti. 

ABD'NİN YAPTIKLARINI ÖZETLEYECEK OLURSAK

ABD, önce istikrarsızlaştığı Afganistan'dan, kendisine yardım etmiş veya etmemiş, masum olan herkesi ortada bırakarak çekilme kararı aldı. Kalkış yapan ABD uçaklarının kanatlarından Afganlar yeryüzüne düştü. 

ABD askerleri, paniğe kapılarak, uçağa binebilmek için bekleyen halka ateş etti. Yaralıların tedavi görmesini de yolu kapatarak engelledi. 

Üstüne bir de bu saldırının 'intikamını' alırken, bir çocuğu daha öldürdü. 

 

Kabil Havalimanı saldırılarının perde arkası: Ölenleri ABD vurdu! ile ilgili etiketler Amerika ABD Afganistan silah Saldırı terör patlama Kabil Havalimanı ateş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.