Kabe'de 7 ay sonra ilk cuma

Suudi Arabistan'da koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde yaklaşık 7 ay önce Mescid-i Haram'da cemaatle birlikte namaz kılınması yasaklanmıştı. Suudi yönetimi 5 gün önce Kabe'de cemaatle namaz kılınmasının önündeki bu yasağı kaldırdığını duyurmuştu. Bu kararın ardından Kabe'de ilk cuma namazı kılındı.

Mekke'de Mescid-i Haram'da koronavirüse karşı alınan önlemler çerçevesinde yaklaşık 7 ay önce cemaatle namaz kılınması yasaklanmıştı.

Bu yasağın 5 gün önce kaldırılmasının ardından bugün Mescid-i Haram'da 7 ay sonraki ilk cuma namazı eda edildi.

Kabe'de 7 ay sonra ilk cuma

Namaza gelen Müslümanlar sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyarak namazını kıldı.

Mescid-i Haram İşleri Başkanlığı, Mescid-i Haram'da yaklaşık 40 bin kişinin 7 ay sonra kılınan ilk cuma namazına katıldığını duyurdu.

Öte yandan Suudi Arabistan, korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 7 aydır durdurduğu umre ziyaretlerini de kademeli olarak başlattığını açıklamıştı.

İlk umre ziyaretleri Suudi vatandaşları için 4 Ekim'de başlamıştı. Yurt dışından gelen yabancı ziyaretçiler ise 1 Kasım'dan itibaren umre ziyaretinde bulunabilecek.

Kabe'de 7 ay sonra ilk cuma ile ilgili etiketler Kabe Suudi Arabistan Umre cuma namazı mescid-i haram
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.