Kabe provokasyonunu aklamak için "temel" argüman

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ortak basın toplantısı düzenledi. Burada Boğaziçi olaylarına ilişkin açıklamada bulunan Karamollaoğlu, "Sayın Erdoğan'ın 2000'lerin başında gençlere yönelik bir konuşması var. hangi baskı yapılırsa yapılsın direnin hakkınızı arayın diye. Kendisinin de geçmişteki ifadelerini dinlemesine ihtiyaç var. Bugünkü gençleri itham ederken... Gençler Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözlerini yerine getirelim demiş olabilirler" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti.

İki lider görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin gerçek gündemi aslında pahalılık, işsizlik... Türkiye bu gündemden çıkmak zorundadır. Bunu tartışarak çıkarmak zorundayız. Siyasette ciddi bir kutuplaşma var. Bu kutuplaşmadan çıkması lazım. Bir anayasa tartışması Sayın Erdoğan başlattı. Bu tartışmanın başlaması için var olan anayasaya uymanız gerekli. Cumhurbaşkanı'nın tarafszılığı esas mı esas. Mevcut anayasaya uymayan kişinin davetine nasıl inanacağız. AYM bir karar veriyor. AYM kararları uygulanmıyor. Kararları nedeniyle suçlu organ haline getiriliyorsa, anayasa teklifine nasıl katılacağız. Uzlaşma ile kabul edilmiş bir anayasaya ihtiyaç var, kabul ediyoruz.

"GENÇLER ERDOĞAN'I DİNLEMİŞ OLABİLİR"

Bir gazetecinin Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarına ilişkin sorusuna yanıt veren Karamollaoğlu ise şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Erdoğan'ın 2000'lerin başında gençlere yönelik bir konuşması var. hangi baskı yapılırsa yapılsın direnin hakkınızı arayın diye. Kendisinin de geçmişteki ifadelerini dinlemesine ihtiyaç var. Bugünkü gençleri itham ederken... Gençler Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözlerini yerine getirelim demiş olabilirler diye düşünüyorum."

Kabe provokasyonunu aklamak için "temel" argüman ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu yeni anayasa boğaziçi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.