Kabe fotoğrafını yere serilmesine 2 tutuklama

Son dakika haberine göre; Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden 2'si için tutuklama, 2 şüpheli içinse ev hapsi talep edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Kabe fotoğrafını yere seren şüphelilerden 2'sinin tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan resen başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan D.D, S.N.B, H.K. ve S.C.U.'nun emniyetteki işlemleri sonuçlandı.

Şüpheliler, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan Adliyesi'ne götürüldü.

Soruşturma savcılığınca ifadesi alınan şüphelilerden 2'si "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan tutuklanmaları, 2'si de "konutunu terk etmeme" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüphelileri dinleyen Sulh Ceza Hakimi zanlılardan 2'sinin tutuklanmasına karar verdi. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçlamasıyla tutuklanan bu iki şüphelinin haricindeki 2 zanlı içinse hakim adli kontrol şartı uyguladı. Buna göre, yeni bir karara kadar 2 şüpheli ev hapsinde olacak.

Öte yandan olaya ilişkin 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmanın devam ettiği belirtildi.

ÖRGÜTSEL DOKÜMANLARLA İLGİLİ AYRI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında, ayrıca "LGBTİ+" isimli çalışma kulübünün odasında arama kararına istinaden yapılan aramada PKK terör örgütüne ait örgütsel doküman ele geçirilmesi üzerine resen bir soruşturma daha başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, her iki soruşturmanın da titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

Kabe fotoğrafını yere serilmesine 2 tutuklama ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi kabe fotoğrafı provokasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.