Kabaktepe: Kar yağışı için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz, tüm yemek sözlerini iptal ettik

İstanbul'da yarından itibaren yoğun kar yağışı bekleniyor. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den İBB Başkanı İmamoğlu'na gönderme geldi. Kar yağışı için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Kabaktepe, "Meteorolojinin uyarılarını dikkate aldık, önceden verdiğimiz tüm yemek sözlerini iptal ettik." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul genelinde 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Yağışla birlikte poyraz ve soğuk hava da etkili olacak. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 6 ile 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞINA KADAR SÜRECEK

Kar yağışının aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar kalınlığı), kentin kuzeyi ve Boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar kalınlığı) şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul’daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgârın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

"KAR YAĞIŞI İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLIYORUZ"

Megakentte olağanüstü hava şartlarına karşı hazırlıklar sürerken, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den, geçtiğimiz ocakta yaşanan kar felaketi sırasında balıkçıda yemek yerken görüntülenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gönderme geldi.

Kabaktepe sosyal medyadan paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı: "Meteorolojinin uyarılarını dikkate aldık, önceden verdiğimiz tüm yemek sözlerini iptal ettik, İstanbul’da kar yağışı için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız kaostan tecrübe çıkararak, geçici olumsuzlukları ortadan kaldırma, şehrimize nefes, insanımıza destek olma gayretini hep birlikte göstermemiz gerekmektedir. AK Parti İstanbul teşkilatı olarak topkı geçtiğimiz kar yağışında olduğu gibi soğuk havaya aldırmadan kenetlenmek, omuz omuza vermek, fedakarlık yapmak, eksiklikleri gidermek dertlere derman olma çabasında olacağız. Evsiz insanlar, hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahipleri dışarı çıkma imkanı bulamayan herkes için seferber olmalıyız. Çünkü hepimiz hep birlikte İstanbulumuzda bir aileyiz."

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da kar felaketi yaşanırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile bir balıkçıda yemek yerken görüntülenmişti. Görüntülere tepki yağarken, uzun süre gündemden düşmemişti.

Kabaktepe: Kar yağışı için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz, tüm yemek sözlerini iptal ettik ile ilgili etiketler İstanbul Ekrem İmamoğlu ibb başkanı kar yağışı Osman Nuri Kabaktepe
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.