K-pop grubu BTS'den ırkçılığa karşı 1 milyon dolar bağış!

ABD'de George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar hız kesmeden devam ediyor. Irkçılık karşıtı hareketlere ünlü isimlerden de destek geliyor. Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS, 'Black Lives Matter' hareketine 1 milyon dolar bağış yaptı.

Albüm, konser rekorları ve geniş hayran kitlesiyle dünyanın adından en çok söz ettiren gruplarından Güney Kore pop grubu BTS, ABD'nin Minneapolis kentinde 26 Mayıs'ta siyahi vatandaş George Floyd'un beyaz bir polis tarafından öldürülmesini sosyal medya hesapları üzerinden kınamışlardı.

1 MİLYON DOLAR BAĞIŞ

Grup ile bağlı oldukları şirket Big Hit Entertainment, 'Black Lives Matter' (Siyahların Hayatı Değerlidir) hareketine 1 milyon dolar bağış yaptı.

Hareketin başındaki isimlerden Kailess Scales, "Dünyanın dört bir yanındaki siyah insanlar yüzyıllar süren bastırılmışlığın yol açtığı travma yüzünden şu günlerde acı içinde. Siyahların hayatı için dayanışma içinde olan BTS ve dünyanın dört bir tarafındaki destekçilerimizin cömertliği karşısında duygulandık" ifadelerini kullandı.

K-pop grubu BTS'den ırkçılığa karşı 1 milyon dolar bağış!

''SİYAHLARIN HAYATI DEĞERLİDİR''

BTS, 4 Haziran'da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Irksal ayrımcılığa karşıyız. Şiddeti kınıyoruz. Senin, benim ve hepimizin saygı görme hakkı var. Yan yana duracağız" demiş, 'Siyahların Hayatı Değerlidir' etiketini kullanmıştı.

 BTS'nin 1 milyon dolar bağış yaptığının ortaya çıkmasının ardından bu rakama ulaşmak için '#MatchAMillion' kampanyası başlatan hayran kitlesinin (ARMY) de 'Black Lives Matter' ve Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği gibi insan hakları örgütlerine 24 saat içinde aynı şekilde 1 milyon dolar bağışladığı açıklandı. 'One in an ARMY' adlı fan sayfası gönüllü bir şekilde bağış kampanyaları düzenliyor.  

K-pop grubu BTS'den ırkçılığa karşı 1 milyon dolar bağış! ile ilgili etiketler K-pop BTS Irkçılık George Floyd bağış
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.