Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a Porto çelmesi

Portekiz Ligi'ne bu sezon erken havlu atan Porto, Devler Ligi'nde Juventus'u elemeyi başardı. İlk maçı 2-1 kazanan Sergio Conceiçao'nun ekibi 117'de bulduğu golle avantajı kaptı ve 3-2 yenilmesine rağmen adını çeyrek finale yazdırdı. Ronaldo'lu İtalyan devi bu sezon da erken veda etti.

Juventus'un UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki kabusu sürüyor... İtalyan devi deçen sezon olduğu gibi yine son 16 turunda veda etti. İlk maçı 2-1 kazanan Porto, Torino'daki rövanştaki 3-2'lik skorla adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

Maça ilk 11'de başlayan Merih Demiral 18. dakikada penaltı yaptırdı. Milli stoperin İranlı santrfor Mehdi Taremi'ye yaptığı harakete penaltı diyen Hollandalı hakem Björn Kuipers tartışmalı bir karar verdi. Portekiz devi 19'da Sergio Oliviera'ın golüyle 0-1 öne geçti ve soyunma odasına bu skorla girildi.

49'da Federico Chiesa'yla 1-1'i bulan Juve, 54'te rakibin 10 kili kalmasıyla geri dönüşün fitilini ateşledi. Tartışmalı bir penaltı alan Taremi, 2. sarı karttan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı. İlk maçtaki golün sahibi Chisea, 63'te İtalyan devini 2-1 öne geçiren gol attı. Cuadrado'nun 90+2 şutu üst direkte patladı ve maç uzatmaya gitti.

Uzatmaların 115. dakikasında Sergio Oliveira bu kez uzaktan attığı golle Porto'ya avantajı getirdi. Kalan 5 dakikada 2 gol atması gereken Porto 117'de Rabiot'la köşe vuruşundan golü buldu ancak 4 atması gerekiyordu.

Juventus maçı 3-2 kazanmasına rağmen geçen sezon Lyon'a elendiği gibi bu sezon da son 16'da Porto'ya elenmiş oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a Porto çelmesi

RONALDO YİNE ÜZGÜN

Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi tarihinde 40 asiste ulaşan ilk oyuncu oldu. Porto karşısında iki maçta da gol atamayan Cristiano Ronaldo ise son 15 yılda bir ilki yaşadı. Son olarak 2005-06 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nin gruplardan sonraki turlarında gol atamayan Ronaldo, aynı şanssızlığı bu sezon da yaşadı.

Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a Porto çelmesi ile ilgili etiketler Porto Juventus UEFA Şampiyonlar Ligi andrea pirlo
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.