Justin Bieber'a 'çingen' diyen Aleyna Tilki hakkında mahkemeden karar çıktı

Fenomen Enes Batur'un programına konuk olan şarkıcı Aleyna Tilki, dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber için ‘çingen’ ifadesini kullanmış, bir vatandaş ise Romanları aşağıladığı gerekçesiyle Tilki’den şikayetçi olmuştu. Soruşturma tamamlandı ve savcılık, takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı.

Şarkıcı Aleyna Tilki, geçtiğimiz haftalarda fenomen Enes Batur'un Youtube'da yaptığı 'Tatsız Gerçekler programına konuk odu. Tilki, ''Sana yürüyen bir ünlü oldu mu?'' sorusuna şu yanıtı verdi: ''Los Angeles'ta bir otelin kafesinde Justin Bieber yanıma gelip kulağıma bir şeyler fısıldadı. Ayakkabıları güzeldi ama çocuk çingen yani!'' Aleyna Tilki'nin çingen yorumu başına bela oldu.

 

''ÇİNGENE VATANDAŞLARA KONSER VERMEK İSTİYORUM''

Yılmaz U. adlı kişi, bu açıklamaların ardından Tilki'nin Roman vatandaşlara yönelik küçümseyici konuştuğu iddiasıyla CİMER'e başvurmuş, şarkıcının da özür dilemesini istemişti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan Aleyna Tilki, "Ben 'çingen' kelimesini 'rahat, salaş' anlamında söyledim. Amacım ırkçılık değildi. Çingene vatandaşlara konser vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Sabah Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre; Savcılık, ünlü şarkıcı hakkındaki soruşturmaya da son noktayı koydu. Şüpheli Tilki'nin üzerine atılı 'Halkın bir kesimini oluşturan din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçunu işlediğine dair somut ve şüpheden uzak delil olmadığından takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı.

 

Justin Bieber'a 'çingen' diyen Aleyna Tilki hakkında mahkemeden karar çıktı ile ilgili etiketler Aleyna Tilki Justin Bieber mahkeme dava
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.