Jürgen Klopp'tan Liverpool'a transfer olan kaleci antrenörü Claudio Taffarel'e övgüler...

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, "dünyanın en iyi kalecisi" olarak nitelediği Brezilyalı eldiven Alisson Becker'in Brezilya Milli Takımı'ndan hocası Claudio Taffarel'in teknik ekibe katılmasını yorumladı... Klopp, "Dünya futbolunda gerçekten düzgün bir kalecilik okulu olmak istiyoruz ve bu yüzden çok, çok deneyimli üçüncü bir kaleci antrenörü getiriyoruz" dedi.

Galatasaray'ın efsane kalecilerinden Claudio Taffarel, Liverpool'a transfer oldu... Premier League devi Brezilyalı kaleci antrenörünü teknik direktör Jürgen Klopp'un ekibine dahil etti.

İngiliz kulüpünden yapılan açıklamaya göre 55 yaşındaki Taffarel, Brezilya Milli Takımı'nın yanı sıra Liverpool'da da görev alacak.

1998'den 2001'e kadar kalesini koruduğu Galatasaray'da UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa sevinci yaşayan Taffarel, aktif kariyerini noktaladıktan sonra ise sarı-kırmızılıların kaleci antrenörlüğünü üstlenmişti.

Taffarel, Brezilya Milli Takımı formasıyla 1994'te FIFA Dünya Kupası'nı kaldırmış, 1998'de de dünya ikinciliği elde etmişti.

"DÜNYANIN EN İYİ KALECİSİNE SAHİBİZ"

Modern çağın en ikonik kalecilerinde biri olan Taffarel, Brezilya Milli Takımı formasını tam 101 kez giydi. 2003'te eldivenlerini asmadan önce Parma ve Galatasaray dahil olmak Avrupa'daki birçok kulübü temsil etti.

Klopp, Taffarel hamlesini "Birçok pozisyonda hayal edebileceğimizin en iyisine sahibiz" diye yorumladı. Alman teknik adam şunları söyledi:

"Dünyanın en iyi kalecisi olan Alisson Becker'a sahibiz. Gerçekten olağanüstü, olağanüstü bir oyuncu olduğunu düşündüğümüz Caoimhin Kelleher var. Buraya geldiğinden beri niteliklerini sergileyen Adrian'ımız var. Sonra Marcelo Pitaluga'mız var, sonra Harvey Davies'imiz var, yani farklı yaş gruplarında beş kalecimiz var, bu harika ama bu adamlardan daha fazlasına sahip olmak istiyoruz.

"Dünyanın en iyi iki kalecisi Brezilyalı ve bu yüzden Taffarel'i tüm koçluk kadromuza gerçekten güzel bir katkı olarak getirerek bir çözüm bulduk. Gerçekten de, farklı şeylere bakmanın bize yeniden farklı bir bakış açısı kazandırabileceğini düşünüyoruz. Dünya futbolunda gerçekten düzgün bir kalecilik okulu olmak istiyoruz ve bu yüzden çok, çok deneyimli üçüncü bir kaleci antrenörü getiriyoruz."

Jürgen Klopp'tan Liverpool'a transfer olan kaleci antrenörü Claudio Taffarel'e övgüler...

Jürgen Klopp'tan Liverpool'a transfer olan kaleci antrenörü Claudio Taffarel'e övgüler... ile ilgili etiketler Liverpool Galatasaray Jürgen Klopp Claudio Taffarel premier league
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.