JP Morgan, Moody's, Goldman Sachs, OECD ve S&P, Türkiye'nin büyüme tahminini güncelledi

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yatırım bankaları JP Morgan, Moody's ve Goldman Sachs'ın yanı sıra OECD de Türkiye'nin büyüme tahminini güncelledi. Yüzde 8,4'lük tahmin 9'a yükseltildi. Standard & Poor’s da Türkiye’nin 2021 yılı için ekonomik büyüme tahmininin 1,2 puan artırarak yüzde 9,8’e revize etti.

Türkiye'nin iç ve dış talebin güçlü seyretmesi nedeniyle, JPMorgan ve Goldman Sachs, ekonomik büyüme tahminlerini yükseltmişti.

JPMorgan, Türkiye için 2021 büyüme tahminini yüzde 6.8'den yüzde 8.4'e revize etti, 2022 büyüme tahminini yüzde 3.4 seviyesinde tuttu. Yayımlanan raporda özellikle hükümet erken seçime gitmeyi tercih etmesi halinde tahminler üzerinde "yukarı yönlü" risklere oluşacağını belirtildi.

Goldman Sachs; Türkiye için 2021 gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme beklentisini yüzde 7.5'ten yüzde 9.5'e yükseltti.

Moody’s ise, Türkiye ekonomisinin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 5'ten yüzde 6'ya çıkardı.

OECD de geçtiğimiz günlerde Türkiye için 8,4'lük büyüme tahmininde bulunmuşken, bugün Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini revize etti ve 2021 yılı için büyüme tahminini yüzde 9'a yükseltti.

STANDART&POOR'S'TA GÜNCELLEME YAPILDI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Gelişen Piyasalar raporunda, Türkiye’nin 2021 yılı için ekonomik büyüme tahmininin 1,2 puan artırarak yüzde 9,8’e, 2022 yılı için büyüme tahmininin ise yüzde 0,4 artırarak 3,7’ye revize etti.

JP Morgan, Moody's, Goldman Sachs, OECD ve S&P, Türkiye'nin büyüme tahminini güncelledi ile ilgili etiketler Türkiye Moody's büyüme tahmini jpmorgan goldman sachs oecd standard & poors
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.