JP Morgan, Merkez Bankası’nın bu ay politika faizini 1 puan düşürmesini öngörüyor

Yatırım bankası JP Morgan, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan enflasyon verileri sonrasında Merkez Bankası’nın bu ay ki para politika kurulu toplantısı karar sonucu olarak 100 baz puan faiz indiriminin muhtemel olduğunu açıkladı.

JP Morgan analistleri Türkiye ile ilgili değerlendirmelerinde TÜİK'in dün açıkladığı Ekim ayı enflasyon değerlerinin beklentilerin altında bularak sürpriz olarak nitelendirdi. Değerlendirmede Ekim ayı enflasyon oranlarının sonucu olarak bu ay Merkez Bankası'ndan 100 baz puan faiz indiriminin çok daha olası hale geldiği vurgulandı.

Yıllık enflasyon tahminini yüzde 19,9'dan yüzde 19,6'ya çeken JP Morgan, 2022'nin dördüncü çeyreğine kadar yıllık enflasyonu yüzde 18-21 bandında öngördüklerini aktardı.

GAYRİMENKUL GETİRİLERİ EKONOMİK TOPARLANMA İLE ARTABİLİR

Banka genel görünüm değerlendirmesinde ise, gayrimenkul alanında ekonomi gidişatındaki toparlanma ile ilişkili olarak getirilerin yükseleceğini tahmin ediyor.

Dijital varlıkların önümüzdeki yıl da değer kazanmaya devam edeceği ancak bunun stabil olmayacağını ve dalgalı bir seyir olacağı raporda aktarıldı.

JP Morgan, Merkez Bankası’nın bu ay politika faizini 1 puan düşürmesini öngörüyor ile ilgili etiketler JP Morgan enflasyon faiz Merkez Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.