Jose Mourinho'nun neden kovulduğu ortaya çıktı

Tottenham Hotspur'un Jose Mourinho'yu neden kovduğu ortaya çıktı... Premier League devinin başkanı Daniel Levy, Portekizli teknik adamın takımın as isimlerinden başta Dele Alli ve Gareth Bale olmak pek çok ismi kesmesinden dolayı "gelecek kaygısı" yaşadı.

Premier League ekibi Tottenham Hotspur, dün teknik direktör Jose Mourinho'yu kovmuştu. Bu sürpriz kararın perde arkası aralanmaya başlıyor. İngiliz basınında yer alan iddiaya göre, başkan Daniel Levy, önümüzdeki yaz transfer döneminde başta Harry Kane, Dele Alli ve Gareth Bale gibi yıldızları kaybetmemek için Portekizli teknik adamı gözden çıkardı.

Londra ekibiyle Kasım 2019'da sözleşme imzalayan Mourinho, 86 maça çıkmıştı. Cumartesi günü Manchester City ile oynanacak Lig Kupası finali öncesi böyle bir kararın alınması şok etkisi yaratmıştı. 

İngiltere Milli Takımı'nın yıldız orta saha oyuncusu Dele Alli'ye "takan" Mourinho, 25 yaşındaki yıldızı oynatmıyordu. İddialara göre, Daniel Levy ile yakın ilişkisi olan yıldız isim, ayrılmak istediğini söyledi. Tottenham başkanı da Mourinho ve Alli arasında bir tercih yaptı. Mourinho yönetiminde yalnızca 2 kez ilk 11'de başlayan Dele Alli, 7 maçta da kadroya alınmamıştı. 

Tottenham'ın eski, PSG'nin yeni hocası Mauricio Pochettino, Dele Alli'yi Fransız devinde görmek istiyor.

Yeni teknik direktörün Dele Alli'den maksimum verim almasını isteyen kulüp yönetimi, sezon başında Real Madrid'den kiralanan ve yazın tapusunu almak istediği Gareth Bale'den de olumsuz geri dönüşler aldı.

31 yaşındaki süper yıldızı rotasyon oyuncusu olarak kullanan ve Premier League'de değil de UEFA Avrupa Ligi'nde tercih eden Mourinho'nun bu tavrı, yönetimi rahatsız etti. Bale'in bu yaz vereceği kararda Mourinho'nun varlığı büyük önem taşıyordu.

Harry Winks de Mourinho tarafından kesilmişti. İngiliz orta saha oyuncusu Ocak ayının sonundan bu yana sadece 2 lig maçına çıktı.

Takımın en büyük iki yıldızı Harry Kane ile Koreli forvet Son Min ise Mourinho'nun ardından "Hoşça kal" paylaşımı yapmıştı.

Jose Mourinho'nun neden kovulduğu ortaya çıktı ile ilgili etiketler Jose Mourinho Gareth Bale tottenham hotspur Daniel Levy Dele Alli harry kane premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.