Jon Snow ve Daenerys kardeş mi? Aegon Targaryen kim?

Jon Snow ve Daenerys kardeş mi? Game of Thrones şüphesiz milyonlarca insan tarafından gelmiş geçmiş en güzel dizilerden biri olarak kabul ediliyor. Taht için verilen bir savaşı konu alan GoT'un final sezonu ise bugün yayınlandı. Herkesin tahta oturmasını istediği Jon Snow ve Daenerys (Khaleesi) arasındaki akrabalık bağı ise 7. sezon finaline bomba gibi düşmüştü. Peki Jon Snow ve Daenerys kardeş mi? Aegon Targaryen kim? Daenerys, Jon Snow'un nesi oluyor?

Jon Snow ve Daenerys kardeş mi? HBO'nun başarılı dizisi Game of Thrones'un 8. sezon 1. bölümü bugün yayınlandı. Herkesin tanışmalarını heyecana beklediği Jon Snow ve Daenerys 7. sezonun final bölümünde tanışmaktan öte geçmişti. Ancak bölüm sonunda ortaya çıkan ve şoke eden bilgi ise Jon Snow ve Daenerys'in akraba olduğuydu. Asıl adı Aegon Targaryen olduğu öğrenilen Jon Snow ile Khallesi arasındaki akrabalık ise internette en çok merak edilenler arasında. Peki Jon Snow ve Daenerys kardeş mi? Khaleesi, Jon Snow'un nesi oluyor? İşte tüm detaylar...

Jon Snow ve Daenerys kardeş mi? Aegon Targaryen kim?

AEGON TARGARYEN KİM?

Daenerys'in kardeşi Rhaegar Targaryen ve Ned Stark'ın kardeşi Lyanna Stark'ın gizlice evlendiği ve bir de dünyaya erkek çocuk getirdikleri ortaya çıktı. Bu erkek çocuğun ismi Aegon Targaryen. Aegon Targaryen'de Jon Snow...

JON SNOW VE DAENERYS KARDEŞ Mİ?

Jon Snow ve Daenerys kardeş değil. Aralarında bulunan akrabalık bağı daha farklı.

DAENERYS, JON SNOW'UN NESİ OLUYOR?

Khaleesi Daenerys Targaryan, Jon Snow'un halası oluyor.

JON SNOW KİMDİR?

Jon Snow, Amerikalı yazar George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı adlı fantezi türünde roman serisinden ve serinin televizyon uyarlaması olan Game of Thrones'dan bir karakterdir.

Jon Snow'un babası son ejder Rhaegar Targaryen, annesinin Lyanna Stark'dır. Babası Rhaegar Targaryen olduğu için hayatı tehlikede olan yeğenini Ned Stark kendi evlilik dışı oğlu olarak tanıtmıştır. Gerçek kimliği 6.sezon finalinde Bran'in geçmişe yaptığı bir yolculukta babası ve ölmek üzere olan halası Lyanna'nın Tower Of Joy'da ki son konuşmasında gösterilmiştir. Dayısının ve kuzenlerinin yanında yetiştirilen Jon yetişkin bir adam olmaya yaklaştığı zaman Gece Nöbetçileri’ne katıldı. Çoğunlukla yanında kendi albino ulukurdu Hayalet yer alır. Taht Oyunları serisi başladığında, Jon on dört yaşındadır. Jon Snow karakteri serinin en önemli karakterlerinden biridir. Dizide Jon Snow karakterini İngiliz aktör Kit Harington canlandırmaktadır. 5. Sezon finalinde Sör Alliser Thorne, Olly ve Gece Nöbeti kardeşleri tarafından hain damgası vurularak bıçaklamıştır. 6. Sezonda Kızıl Kadın Melisandre tarafından diriltilmiştir.

JON SNOW'UN ANNE VE BABASI KİM?

Lord Eddard Stark bu konuda çok az konuştuğundan dolayı, Jon Snow’ın ebeveynleri bir gizem olma durumunu sürdürmekte. Catelyn, Eddard’a bu çocuğun annesinin Leydi Ashara Dayne olup olmadığın sorduğunda, Eddard cevap vermemiştir. Yıllar sonra Robert Baratheon bu sorunun cevabını aradığında, Eddard, Kar’ın annesinin Wylla adında bir kadın olduğunu söylemiştir. Cersei Lannister, Jon’un annesinin Leydi Dayne olduğuna inanmakla beraber Edric Dayne, Arya Stark’a kendisinin ve Jon Snow’ın, Wylla tarafından emzirildiğini, Jon ve kendisinin süt kardeşi olduklarını söylemiştir. Lord Godric Borrell’e göre, Eddard Stark, Robert’ın İsyanı’nın başlarında Vadi’den Isırık’a geçerken onu götüren bir balıkçının kızı Kar’ı doğurmuştur.

Kitap serisinin hayranları bu konuda çok fazla tahmin yürütmüşlerdir, ancak bu tahminlerin en güçlüsü Jon Snow'un Lyanna Stark ve Rhaegar Targaryen’in evladı olduğudur.Bu tahmin dizi yapımcıları ve yazarın doğrulamasıyla kesinlik kazanmıştır.

DAENERYS TARGARYEN KİMDİR?

Daenerys Targaryen (Dany veya Daenerys Fırtınadadoğan olarak da anılır), George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı roman serisinden, yanı sıra Game of Thrones televizyon dizisinden kurgusal karakter. Kitaplarda, öne çıkan bakış açısı karakterlerinden biridir. The New York Times tarafından yazarın en iyi yaratımlarından ve en popüler karakterlerinden biri olarak anılır.

1996'da yayınlanan Taht Oyunları'nda tanıtıldığı kadarıyla, Daenerys (ağabeyi Viserys'ın yanında) Targaryen Hanesinin, ilk kitaptaki olayların başlamasından 15 yıl önce Demir Taht'ta 300 yıl boyunca hükmeden ailenin, doğrulanan en son üyelerinden biridir. Arkasından Martin'in Kralların Çarpışması (1998) ve Kılıçların Fırtınası (2000) kitaplarında da görülmüştür. Daenerys Kargaların Ziyafeti (2005) kitabına dahil edilmemiş birkaç karakterden biridir, fakat bir sonraki kitap Ejderhaların Dansı (2011)'ta dönmüştür.

Emilia Clarke, canlandırdığı Daenerys Targaryan rolüyle Game of Thrones dizisindeki rolü ile Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Emmy Ödülleri'ne 2013 ve 2015'te aday gösterilmiştir. Bu rolüyle birçok adaylık ve ödül de kazanmıştır.

Jon Snow ve Daenerys kardeş mi? Aegon Targaryen kim? ile ilgili etiketler Game of Thrones
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.