Johnson 'geldiğini görüyoruz" deyip uyardı

İngiltere'de son 24 saatte 4 bin 322 yeni koronavirüs vakası açıklandı. Bu son 133 günde kaydedilen en yüksek vaka sayısı olurken Başbakan Boris Johnson'ından hükümete uyarı geldi. Hükümetin vaka sayılarını düşürmeye odaklanmasını isteyen Johnson, "Salgınla mücadelede ikinci bir ulusal çapta karantinayı istemiyoruz. Ülkede salgının ikinci dalgasının geldiğini görüyoruz." dedi.

Sky News'e konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, vaka sayılarındaki artışı durdurmak için tüm önlemleri gözden geçirdiklerini söyledi.

Johnson, "Salgınla mücadelede ikinci bir ulusal çapta karantinayı istemiyoruz. Ülkede salgının ikinci dalgasının geldiğini görüyoruz. Salgın yayıldıkça elbette daha fazla önlem almamız gerekecek." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Matt Hancock ise Sky News'e yaptığı açıklamada ulusal karantinanın salgınla mücadelede "en son hat" olduğunu ve bu yönde bir karar almayı istemediklerini söyledi.

İnsanları salgına karşı güvende tutmak için gereken her şeyi yapacaklarını vurgulayan Hancock, "Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Vaka sayısının arttığını kabul etmeliyiz ve harekete geçmeliyiz. Özellikle diğer ülkelere baktığımızda, bunun amansız bir şekilde daha fazla hastaneye yatışa ve ne yazık ki daha fazla ölüme yol açtığını biliyoruz." dedi.

SON 133 GÜNÜN EN YÜKSEK VAKA SAYISI

Bu arada, İngiltere'de son 24 saatte 4 bin 322 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi. Bu 4 bin 649 vakanın saptandığı 8 Mayıs'tan bu yana geçen 133 günde ülkede görülen en yüksek günlük vaka sayısı olarak kaydedildi.

İngiltere Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise son 24 saatte 27 artarak 41 bin 732'ye çıktı.

Son 24 saatte tespit edilen 4 bin 322 yeni vaka ile toplam vaka sayısı 385 bin 936'ya yükseldi.

Avrupa'da Kovid-19'dan en çok ölümün görüldüğü İngiltere'de vaka sayısı ağustos ayından itibaren yeniden yükselmeye başlamıştı.

Ülkede artan vakalar sonrasında 14 Eylül'den itibaren tedbir olarak 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanmıştı.

Johnson 'geldiğini görüyoruz" deyip uyardı ile ilgili etiketler Boris Johnson İngiltere salgın
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.