Joe Biden'ın ilk icraatları bakın ne olacak

Bugün yemin ederek göreve başlayacak olan ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'ın ilk icraatları belli oldu. ABD'nin eski başkanı Barack Obama'nın yardımcılığını yapan Joe Biden, 17 maddelik kritik kararlarla Obama dönemi uygulamalarına geri dönecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 4 yıllık görev süresi bugün bitiyor. Görevi devralacak seçilmiş Başkan Joe Biden ise henüz göreve gelmeden ülke ile ilgili çok kritik kararlar aldı.

Biden'in 17 başlık altında topladığı bu kararlar Donald Trump yönetiminin en çok eleştirilen konulardan oluşuyor.

Biden'ın bu kararları Müslümanlara yönelik uygulanan seyahat yasağı, Meksika sınırında yapımı süren duvar inşaatının durdurulması ve ABD'nin çekildiği Paris İklim Anlaşmasına yeniden dahil edilmesi gibi flaş değişiklikleri içeriyor.

'ÜLKEMİZİ İLERİYE TAŞIMAK İÇİN HAREKETE GEÇİLECEK'

Biden ekibi tarafından paylaşılan kararname metninde eşitlik vurgusu yapıldı. Bu kararnamenin eşitliği, yetersiz hizmet alan topluluk üyelerini ve yoksulluk veya eşitsizlikten etkilenen kişiler dahil herkese tutarlı, sistematik ve adil bir muamele uygulanacağı ifade edildi.

Açıklamada "Biden, Trump yönetiminin verdiği en ağır zararları tersine çevirmenin yanısıra ülkemizi ileriye taşımak için harekete geçecek" denildi. 

 İKİNCİ OBAMA DÖNEMİ

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama'nın yardımcısı olan Joe Biden'ın aldığı kararlar, 'Obama dönemine geri dönüş' olarak yorumlandı.

Joe Biden'ın ilk icraatları şunlar olacak:

* Donald Trump'ın ilk başkanlık icraatı olan Meksika sınırındaki duvar inşaatını durduracak, ulusal acil durum deklarasyonuyla finanse edilmesinin yasallığının incelenmesi sürecini başlatacak.

* Müslüman nüfuslu ülkelerden seyahat yasağını sona erdirecek.

* Dünya Sağlık Örgütü üyeliğine geri dönecek.

* BM'nin Paris İklim Anlaşması'na geri dönecek.

* Doğa koruma alanlarında Trump'ın kaldırdığı korumayı yeniden tesis edecek.

* Kovid-19'un yayılmasını engellemek için federal binalarla alanlar ve federal çalışanlar için maske takma zorunluluğu getirecek, bunun eyaletler düzeyinde de uygulanmasına yönelik koordinasyon başlatacak.

* Koronavirüs pandemisi nedeniyle mortgage borçlarını ödeyemeyen milyonlarca kişi için koruma getirilmesi ve ev tahliyelerinin durdurulmasını talep edecek.

* Kongre'ye yasa tasarısı göndererek Trump'ın kaldırdığı göçmenleri koruyan politikaların yeniden yürürlüğe konulmasını ve izinsiz olarak ABD'de yaşayan milyonlarca göçmene yurttaşlık yolunun açılmasını isteyecek.

* İşyerinde cinsiyet ve cinsel yönelime dayalı ayrımcılığı önleyecek ve ırksal eşitliği ilerletmek için hükümet çapında girişim başlatacak.

 

Joe Biden'ın ilk icraatları bakın ne olacak ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Joe Biden karar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.