Joe Biden, Türkiye'yi ziyaret etmek istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yeni bir açıklama geldi. TRT Haber'e konuşan kaynaklar, "Erdoğan-Biden görüşmesi olumlu bir havada geçti. Sorunların çözümü için ortak irade var." dedi. Kaynaklar ayrıca Biden'ın Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini de söyledi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından TRT Haber'e yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın görüşmesinin olumlu geçtiğine dikkat çekildi ve “Sorunların çözümü için ortak irade var." denildi.

Kaynaklar, müttefiklerin talebinin Kabil Havalimanı'nın korunmasının Türkiye tarafından sağlanması yönünde olduğunu belirtti.

Bu konuda ABD yönetimi ile çeşitli düzeylerdeki görüşmelerin önümüzdeki süreçte devam edeceği ifade edildi. Taliban'ın tutumunun da yakından takip edildiğinin altını çizildi.

BİDEN TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETMEK İSTİYOR

ABD Başkanı Biden'ın iki ülke ilişkileri üzerine konuşulacak çok konu olduğunu ve Türkiye'yi ziyaret etme arzusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği ifade edildi.

Görüşmede ayrıca Türk tarafının iki ülke arasındaki 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefini gündeme getirdiği, Biden'ın da bu hedefe destek verdiği belirtildi.

Joe Biden, Türkiye'yi ziyaret etmek istiyor ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı ABD Türkiye Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.