Bu kağıdın kurbanı olmuşlar! 4 saatte 3 bin lira...

Balıkesir’de yapılan 'jigolo çetesi' operasyonundan yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Çetenin ‘çağrı merkezi’ gibi düzenleyip dolandırıcılık yaptığı dairede, jigolo adaylarıyla yapılan görüşmelerde kullandıkları not da bulundu. Şebekenin kurbanlarını ne kadar basit bir şekilde dolandırdığı nottaki ayrıntılar ortaya çıkardı.

Hürriyet'teki habere göre; Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 44 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, ‘jigolo’ olma hayali kuranları dolandıran bir çete ortaya çıkarılmıştı. Son derece ‘profesyonel’ çalışan şebeke kiraladığı daireleri, ‘çağrı merkezi’ gibi düzenleyip faaliyetlerini buralardan yürütüyordu. ‘Red Ajans’ ismiyle internet üzerinden ilanlar veren çete, bu ilanlara kanan kurbanlarını buralardan tuzağa düşürüyordu. Emniyet güçleri şebekenin telefon görüşmelerinde kullandığı notları da ele geçirdi. Çetenin, kurbanlarını nasıl ağına düşürdüğü bu notlardan anlaşıldı.

‘HEMEN BAŞLAYIN!’

Jigolo adayı arandığında neler söylenmesi gerektiği, tek sayfalık bir notta yazıyor. Nota göre, önce başvurusunun kabul edildiği söyleniyor adaya, daha sonra ‘bulunduğu lokasyonda’ hemen bir görüşme olduğu söylenip “Görüşme için bugün müsait misiniz?” diye soruluyor. Adayların yüzde 99.9’unun yanıtı da “Tabii, müsaitim” oluyor. Ardından mağdura yapacağı işin bir fırsat olduğunu vurgulamak için fiyat tarifesi veriliyor. “3 bin lira alacaksınız yapacağınız 4 saatlik görüşmede. Görüşme uzarsa fiyatta artıyor, 5 bin liraya kadar yükseliyor. Yeme, içme konaklama bayana ait!” denilerek mağdurun şevki iyice artırılıyor. “Ödemeleriniz görüşmeden bir saat önce hesabınıza yatırılacak” denildiğinde ise kurbanlar tamamen uzağa düşürülmüş oluyor.

‘SÖZLEŞMELİ İŞ’

‘Sözleşmeli’ olarak işe alıyor ajans jigoloları. 3 aylık sözleşme için 320, 6 aylık sözleşme için de 520 lira talep ediyorlar. İnandırıcı olması için hesap numarası ve şahsi bilgiler de alınıyor. Kazanacakları paraya göre çok cüzi bir miktar olduğunu düşündükleri için adaylar hemen ödemeyi yapıp bir an önce işe başlamak istiyor. Parayı ödedikten sonra da bir daha kendilerini arayan numaraya ulaşamıyorlar. Kimi utancından kimi de ailesinden korktuğundan şikâyetçi olamıyor. Çete ise, kurbanlardan biri cesaretini toplayıp emniyete gidene kadar, aynı yöntemi kullanarak dolandırıcılığa devam ediyor.

Bu kağıdın kurbanı olmuşlar! 4 saatte 3 bin lira... ile ilgili etiketler Balıkesir jigolo jigolo çetesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.