500. golü atan Jesse Sekidika, Galatasaray tarihine geçti

Bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü atan Jesse Sekidika, Galatasaray'ın Seyrantepe'deki 500. golünün altına adını yazdırarak kulüp tarihine geçti. Fatih Terim, 500. golü Nijeryalı forvetin atmasına ayrıca sevindiğini dile getirdi.

Galatasaray'ın geçen sezon devre arasında Eskişehirspor'dan bedavaya transfer ettiği Jesse Sekidika, Sarı-Kırmzılılar'ın Türk Telekom Stadyumu’ndaki resmi maçlarda 500. golünü atarak kulüp tarihine geçti.

6-1'lik Denizlispor galibiyetinde 84'te Emre Akbaba'nın yerine oyuna giren Nijeryalı kanat forveti, 90+2'de attığı golle tabelayı belirleyen isim olmuştu. Bu gol, Galatasaray'ın 2011'de taşındığı Seyrantepe'deki 500. golü olarak kayıtlara geçti. Türk Telekom Stadyumu’ndaki ilk golü ise 23 ocak 2011 tarihinde Sivasspor maçında Servet Çetin atmıştı.

24 yaşındaki futbolcu bu sezon Süper Lig'deki ilk gol sevinicini yaşadı. 20 haftada 5 maç sonradan oyuna giren ve toplamda 60 dakika süre alan Sekidika, tarihe geçtiğini maçtan sonra öğrendi. Büyük sevinç yaşayan futbolcuyu ilk tebrik eden isim Fatih Terim oldu. Terim, maç sonu röportajında da 500. golü Sekidika'nın atmasına ayrıca sevindiğini belirterek, "500. golün Jesse'ye nasip olmasına sevindim. İhtiyacı olan morali ona sağlar bu gol" ifadelerini kullandı.

500. golü atan Jesse Sekidika, Galatasaray tarihine geçti

BELHANDA'NIN KARİYER SEZONU

Galatasaray'da günün bir diğer sevindirici gelişmesi de Belhanda'da yaşandı... Geçen hafta Seyrantepe'de Gençlerbirliği'ne 3 gol atan Younes Belhanda, Denizli maçını da boş geçmedi ve Süper Lig'deki gol sayısını 6'ya yükseltti. Faslı yıldız, G.Saray kariyerindeki en skorer sezonunu geçiriyor. Sezon başında takımdan ayrılması gündeme gelen ve başkan Mustafa Cengiz tarafından basın önünde eleştirilen 30 yaşındaki orta saha oyuncusu, transfer penceresinin kapanmasıyla birlikte yönetimin maaş indirimi teklifini kabul etmiş ve buzlar erimişti. Sarı-Kırmızılı yönetimin sözleşmesi sezonu sonu tamamlanacak yıldız ismi takımda tutması bekleniyor.

500. golü atan Jesse Sekidika, Galatasaray tarihine geçti ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Terim jesse sekidika younes belhanda
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.