Jehan Barbur adını marka yapan şirkete dava açtı!

Jehan Barbur, Türkiye’nin en büyük alışveriş sitelerinden birisinde markasının ayakkabı, çizme, bot gibi ürünler üzerinde kullanıldığını gördü.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davaya göre bugüne kadar 4 albümü yayımlanan yazar, şarkıcı ve besteci Jehan Barbur, Türkiye’nin en büyük alışveriş sitelerinden birisinde markasının ayakkabı, çizme, bot gibi ürünler üzerinde kullanıldığını gördü. Kendisinden izin alınmadan markası üzerinden haksız kazanç sağlandığını belirten Jehan Barbur, iddiasını kanıtlamak için siteden ‘Jehan Barbur’ marka 38 numara bir çizme siparişi verdi. Ve 56 lira 89 kuruş ödeyen Barbur, delil olması için çizmenin faturasını da mahkemeye sundu. Davalı şirket (Vipindirim Elektronik Hizmetleri) avukatı ise davanın reddini istedi. İki yıldır süren davada kararını açıklayan mahkeme, Jehan Barbur’un açtığı davayı kısmen kabul etti. Mahkeme, davalının 2 bin lira maddi ve 2 bin lira manevi olmak üzere toplam 4 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Jehan Barbur adını marka yapan şirkete dava açtı! ile ilgili etiketler dava jehan barbur
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.