"Jeffrey'in Suriye'ye geçmesi büyük provokasyon"

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Hatay'a gelip Suriye tarafına geçmesini büyük bir provokasyon olarak niteledi. Erdoğan ile Putin'in 5 Mart'ta görüşeceklerini hatırlatan Öztürk, bu hamleyi son derece tehlikeli bulduğunu söyledi.

CNN Türk'te Başak Şengül'ün hazırlayıp sunduğu Akıl Çemberi programına konuk olarak katılan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Türkiye'de ABD'nin son günlerdeki tutumu karşısında yeni bir hava esmeye başladığını bunun tehlikeli bir gidiş olduğunu vurguladı. 

ABD'nin İdlib Planı'nın ne olduğunun konuşulduğu bölümde söz alan Öztürk, Türkiye'de bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Hatay'a gidip oradan da Suriye tarafına geçmesini büyük bir provokasyon olarak niteledi. 

"Jeffrey'in Suriye'ye geçmesi büyük provokasyon"

Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"ABD'nin Suriye Özel Temsilcisinin dün daha YPG-PKK ile görüşen Jeffrey'in Hatay'a gidip Cilvegözü'nde görüntü vermesini ve Suriye'ye girip çıkmasını son derece tehlikeli olduğunu düşünüyorum."

Bunun Türkiye'nin iç siyasetine yönelik de bir hamle olduğunu düşündüğünü ifade eden Öztürk, "Çünkü biz Rusya ile 5'inde bir görüşme yapacağız. Bu görüşme Türkiye için hayati önem taşıyor. Ve bizim buraya serinkanlıca gitmemiz gerekiyor. Soğukkanlıca gitmemiz gerekiyor. Sahada onca patırtı olduğu halde." dedi. 

"Jeffrey'in Suriye'ye geçmesi büyük provokasyon" - Resim : 2

Jeffrey hakkında Türkçe konuşuyor diye bir güzelleme yapmaya gerek olmadığını belirten Hasan Öztürk, "Amerika'nın Suriye'deki pozisyonu Türkiye lehine değişmedi ki. Değişti mi? En son Barış Pınarı Harekatı'nı nasıl yaptık, kime yaptık, kime süre vermiştik? Rusya'ya da süre verdik, Amerika'ya da süre verdik." hatırlatması yaptı. 

Bu tip şeylerin Rusya'nın sinir uçlarını daha da harekate geçiren şeyler olduğunun altını çizen Öztürk bu konuda sözlerini şöyle tamamladı:

"Lider diplomasisinde iki liderin kriz anlarında önemli mutabakatlara vardıklarını gördük. Jeffrey'in aracının sınırda beklemesini bile biz dakikalarca canlı yayında verdik. Yönettiğim televizyon için de söylüyorum bunu. Şöyle bir hava var. ABD geldi biz Amerika ile ilişkilerimizi yeniden geliştiriyoruz. O zaman da Rusya'nın nasıl bir tepki vereceğini bir düşünün..."

"Jeffrey'in Suriye'ye geçmesi büyük provokasyon" - Resim : 3

"Jeffrey'in Suriye'ye geçmesi büyük provokasyon" ile ilgili etiketler Hatay Suriye ABD sınır kapısı james jeffrey özel temsilci Cilvegözü sınır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.