Jeff Bezos'un uzaya kimi götüreceği belli oldu

ABD'li kadın pilot Wally Funk, Amazon ve Blue Origin'in sahibi Jeff Bezos tarafından uzaya davet edildi. 20 Temmuz'da Blue Origin'in ilk insanlı uzay aracında Bezos kardeşlere eşlik edecek olan Funk, uzaya giden en yaşlı insan olacak.

Dünyanın en zengin iş adamlarından Jeff Bezos, Blue Origin'in ilk insanlı uzay aracına onur konuğu olarak ABD’li 82 yaşındaki kadın pilot Wally Funk'ı çağırdı.

Blue Origin'in ilk insanlı uzay aracı New Shepard, 20 Temmuz tarihinde uzaya uçacak. Jeff Bezos ve kardeşi Mark Bezos'a eşlik edecek olan 82 yaşındaki Wally Funk uzaya giden en yaşlı insan olacak.

New Shepard uzay aracının Batı Teksas'taki bir çölden fırlatılacağı ve uçuşun yaklaşık 10 dakika süreceği belirtiliyor.

Jeff Bezos'un uzaya kimi götüreceği belli oldu

NEDEN WALLEY FUNK?

ABD'li Wally Funk, Merkür 13 adıyla da bilinen, 1960'larda kadın pilotları astronotluk için test eden bir proje olan Woman in Space Programının en genç mezunu olmuştu. Walley, Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu'nun (NTSB) ilk kadın müfettişi olarak da görev yapmıştı.

 

Jeff Bezos'un uzaya kimi götüreceği belli oldu ile ilgili etiketler Jeff Bezos Blue origin uzay yolculuğu wally funk

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.