Japonya'nın eski Başbakanı Abe suikaste uğradı: Görüntüler ortaya çıktı!

Japonya'nın eski Başbakanı Shinzo Abe Nara kentinde konuşma yaptığı sırada bir saldırgan tarafından sırtından vuruldu. Saldırının ardından kalp krizi geçiren Abe helikopterle hastaneye kaldırıldı. Suikast anının görüntüleri ortaya çıktı.

Japonya, eski Başbakan Shinzo Abe'ye düzenlenen suikastla karıştı.

Ülkenin batısındaki Nara kentinde bir konuşma yaptığı sırada sırtından vurulan Abe, saldırının ardından kalp krizi geçirdi.

SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Eski başbakana ilk müdahale olay yerinde yapılırken, helikopterle hastaneye kaldırılan Abe'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

Japonya'nın eski Başbakanı Abe suikaste uğradı: Görüntüler ortaya çıktı!

 

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Suikastı gerçekleştiren 42 yaşındaki saldırgan gözaltına alınırken, Kabine sekreteri Hirokazu Matsuno gazetecilere verdiği demeçte "Nedeni ne olursa olsun, böyle bir barbarca eyleme asla müsamaha edilemez ve bunu şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Japonya'nın eski Başbakanı Abe suikaste uğradı: Görüntüler ortaya çıktı! - Resim : 2

SALDIRI ANI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Shinzo Abe'nin konuşma yaptığı esnada vurulduğu anın görüntüleri de ortaya çıktı. İnternete düşen videolarda Abe'nin kalabalık bir gruba seslendiği sırada arkadan yaklaşan bir saldırgan tarafından pompalı tüfekle sırtından vurulduğu anlar yer alıyor. Konuşmayı canlı yayında veren Japon televizyon kanallarının saldırı sonrası yayını kestikleri ve akabinde Abe'nin vurulduğu noktada ilk müdahalesine başlandığı görülüyor.

 Japonya'nın eski Başbakanı Abe suikaste uğradı: Görüntüler ortaya çıktı! - Resim : 3

SHİNZO ABE KİMDİR?

Japonya'nın II. Dünya Savaşı sonrasında göreve gelen en genç başbakanı ve savaştan sonra doğmuş ilk Japon başbakandır. Parlamenter Kan Abe'nın torunu ve eski dışişleri bakanı Shintaro Abe'nin oğlu.

Abe, Nagata'da doğdu ve Seikei Üniversitesi'nde siyasal bilgiler okuyup 1977 yılında mezun oldu. Daha sonra ABD'ye Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde siyasal bilgiler okumak üzere taşındı. Nisan 1979'da Abe, Kobe Steel'da çalışmaya başladı. 1982'de şirketten ayrılarak çeşitli yerlerde çalıştı: yetkili asistan, Dışişleri Bakanı, LDP'nin Genel Konseyi'nin oturum başkanının özel sekreteri ve LDP Genel Sekreterliği'nde sekreter oldu.

Abe siyasi bir ailede doğdu. Büyükbabası Kan Abe ve babası Şintaro Abe da siyasetçiydi. Annesi Yoko Kişi ise eski başbakanlardan Nobusuke Kişi'nin kızıydı.

9 Eylül 2007'de, Afganistan'da görev yapan Japon Deniz Kuvvetleri personelini geri çekme planını askıya aldı. 12 Eylül 2007 tarihinde sağlık sorunlarını ileri sürerek istifa etti.

Shinzo Abe , 478 oyun 328'ini alarak ikinci kez Başbakanı oldu. Tekrar Başbakan seçilen Abe, bu göreve ikinci kez gelerek son 6,5 yılda seçilen 7. başbakan olmuştur. 26 Aralık 2012'de göreve başlamıştır.

28 Ağustos 2020'de Abe, ülseratif kolit rahatsızlığının yeniden tekrarlamasını gerekçe göstererek Başbakanlıktan ve Liberal Demokrat Partisinin Genel Başkanlığından istifa edeceğini duyurdu ve 16 Eylül 2020'de görevi devretti.

Japonya'nın eski Başbakanı Abe suikaste uğradı: Görüntüler ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Japonya shinzo abe suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.