Japonya'dan Moğolistan'a 14 gol!

Asya futbolunun güçlü ülkesi Japonya, Moğolistan'ı 14-0 yendi... 2022 Dünya Kupası Asya Elemeleri'nde mücadele eden Samuraylar, 90. dakikaya 11-0 önde girdiği maçta rakibine acımadı...

2022 Dünya Kupası Asya Elemeleri F Grubu'nda yer alan Japonya, Moğolistan'ın 14-0 yenerek 5'te 5 yaptı. 5 maçta 27 gol atıp hiç gol yemeyen Japonlar, 3 maç kala Asya elemelerinde 3. tura yükseldi.

Cengiz Han'ın torunlarına İlk yarıda 5 atan Japonya, 2. yarıda vites düşürmedi ve tarihi farka ulaştı. 90. dakikaya 11-0 önde giren teknik direktör Hajime Moriyasu yönetimindeki samuraylar, 90+1, 90+2 ve 90+3'te birer gol daha buldu.

Fukuda Denshi Arena'da oynanan maçta Werder Bremen forveti Yuya Osaka ile ülkesinde  Nagoya Grampus forması giyen orta saha oyuncusu Sho Inagaki hat-trick yaptı. Liverpool'un kiralık yıldızı Mianmino ise açılış golünü attı. 

Japonya Milli Takımı, 1967'de Filipinler'i 15-0 yendiği mücadeleden sonra tarihinin 2. en farklı galibiyetine imza attı.

Japonya'dan Moğolistan'a 14 gol! ile ilgili etiketler Japonya 2022 FIFA Dünya Kupası moğolistan
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.