Japonya'daki yeni virüs daha ölümcül!

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) tüm dünyayı tedirgin eden yeni bir açıklama geldi. İngiltere'de görülen mutasyonlu koronavirüsün bir benzerinin de Japonya'da yayıldığı açıklandı. Bu yeni mutasyonun daha ölümcül olduğuna dikkat çeken DSÖ Direktörü, bulaşılabilirliğin de daha fazla olduğunu belirtti.

Tüm dünya yaklaşık bir yıldır koronavirüs pandemisi ile mücadele ediyor. Umutlar aşı çalışmalarına bağlanmışken, kötü haberler art arda geliyor.

Yeni tip koronavirüsün mutasyona uğramış halinin daha hızlı yayılan bir türü ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni mutasyonlu virüse ilişkin Japonya'nın kendilerini bilgilendirdiğini belirtti.

BULAŞABİLİRLİĞİ DAHA FAZLA 

DSÖ genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Ghebreyesus, koronavirüsün ne kadar fazla yayılırsa mutasyona uğrama ihtimalinin de o kadar fazla olduğunu kaydetti. Ghebreyesus, bu türlerin bazılarının bulaşabilirliğinin arttığına dikkat çekti.

Kırmızı alarm veren Japonya'da vaka ve ölüm sayılarının artması gündemdeyken DSÖ'ye bir bilgilendirme yapıldı. Bu bilgilendirmeye ilişkin detayları aktaran Ghebreyesus, koronavirüsün ortaya çıkışıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

BİLİM HEYETİ VUHAN'A GİDİYOR

Virüsün kökenlerini incelemek için DSÖ uzmanlarının perşembe günü yola çıkacağını kaydeden Ghebreyesus, aşıların etkinliğinin artırılması için yapılacak bu incelemeler için dünyanın çeşitli yerlerinden seçkin bilim insanlarının görevlendirildiğini belirtti.

Bu bilim heyetinin Vuhan şehrinde çalışmalar yapacağını aktaran Ghebreyesus, burada elde edilecek verilerin, uzun süreli çalışmaların temelini oluşturacağını ve gelecekte ortaya çıkması muhtemel yeni hastalık tehditlerini yönetmek için önemli olduğunu ifade etti.

İNGİLTERE VE GÜNEY AFRİKA'NIN ARDINDAN JAPONYA'DA DA YENİ MUTASYON

İngiltere ve güney Afrika'nın ardından Japonya'da da koronavirüsün daha hızlı yayılan mutasyonlu halinin ortaya çıkmasına değinen Ghebreyesus, bu konudaki risklere işaret etti.

Sağlık çalışanlarının ve hastanelerin yaşayacağı zorluklardan bahseden Ghebreyesus, hastaneye yatışların artabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Ghebreyesus konuşmasının sonuna maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat edilmesi çağrısını bir kez daha yineledi.

 

 

Japonya'daki yeni virüs daha ölümcül! ile ilgili etiketler Japonya DSÖ Koronavirüs mutasyon Ghebreyesus
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.