Japonya'da 'Sanal Arkadaşlar' Piyasaya Çıkıyor!

Genç nüfusun büyük bir kısmının bekar olduğu Japonya'da sanal arkadaşlar piyasaya çıkıyor. Yalnız yaşayan Japon erkekleri hedefleyen ürün, sahibine sevgilisiymiş gibi davranıyor.

Japonya, tarihinin en büyük 'bekarlık' sorunuyla karşı karşıya. Genç nesilin büyük ölçüde romantik ilişkilerden uzak durduğu ve bu durumun doğum oranlarını etkilediği, popülasyonu hızla azalttığı biliniyor. Sorun Japon medyası tarafından da ele alınır hâle geldi ve medya bu soruna "Bekarlık Sendromu" adını taktı.

'HAYATIN TADINI, ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMADAN ÇIKAR'

Bir Japon firması ise, gençlerin en büyük sorununu gidermek için holografik arkadaşlar üretti. Gatebox tarafından geliştirilen sanal arkadaşlar, daha önce Apple, Amazon ve Microsoft'un geliştirdiği sanal asistanların bir benzeri olsa da, çok daha insansı formuyla diğerlerinden ayrılıyor. Sahibine ise "hayatın tadını, özgürlüğünü kısıtlamadan çıkar" mesajını veriyor.

JAPON BEKAR ERKEKLERİ HEDEFLİYOR

japonya-da-sanal-arka-2-416947_b

Azuma Hikari adı verilen prototip sanal arkadaş, 50 cm'lik bir cam tüpün içinde holografik projeksiyon ile ikamet ediyor. Geliştirici firma Gatebox, ürününü "evde tek başına yaşayanlar için rahatlatıcı karakter" şeklinde tanımlayarak, bekar Japon erkeklerini hedefliyor. Holografik karakter mini etek ve diz üstü çoraplar giyerek tüpün içinde yaşamını sürdürüyor.

"SENİ ÖZLEDİM SEVGİLİM" DİYE KARŞILIYOR

japonya-da-sanal-arkadaslar-piyasaya-cikiyor-9074973_7401_o

Bu hafta Japonya'da yayımlanan reklam, ülkede heyecan yarattı. Reklamda görüldüğü üzere, genç ve yalnız yaşayan bir adam, işinden eve dönerken sanal asistanı ile bir sevgiliymiş gibi mesajlaşıyor. "Eve erken gel" diyen asistan, sahibi eve dönünce kendisini selamlayarak, "Seni özledim, sevgilim" diyor.

1 AY BOYUNCA YÜZDE 49'U SEKS YAPMADI

japonya-da-sanal-arkadaslar-piyasaya-cikiyor-9074973_1896_o

Japon Aile Planlama Birliği'nin verilerine göre, geleneksel ilişki tipine ilgi 2015'de kaybolmaya başladı. Yapılan araştırmaya göre, 16 ve 49 yaşları arasındakilerin yüzde 49'unun geçtiğimiz ay hiç seks yapmadığı belirtildi.

ROMANTİK İLİŞKİYE SICAK BAKILMIYOR

2011'deki bir rapora göre, erkeklerin yüzde 61'i, kadınların yüzde 49'u romantik bir ilişkiye sıcak bakmıyor. Japon ilişki danışmanı Ai Aoyama, bu trendin ulusal düzeyde olduğunu ve "insanlığın samimiyetinin yok olduğunu" söylüyor.

japonya-da-sanal-arka-5-416947_b

9 BİN TL'DEN ÖN SİPARİŞE AÇILDI

Holografik karakterlerin, yani sanal asistanların bu soruna çözüm bulması beklenmiyor. Sadece izole olmuş nesile ferahlık sunmayı amaçlıyor. Bu yüzden, ülke genelinde tartışmaları şimdiden başlattı. Ön satışları Gatebox tarafından satışa çıkarılan ürün yaklaşık 9 bin TL'ye alıcı buluyor.

"BOYUT YOLCUSU OLARAK KARŞINDAYIM"

Ürünü ilk açtığınızda karşınıza çıkan karakter, "Uzun zamandır daha önce görmediğim bir dünyanın hasretini çekiyordum, şimdi karşına bir boyut yolcusu olarak çıkmaktan onur duyuyorum. Umarım sana yardım edebilirim, sahip." ifadesini kullanıyor.

Japonya'da 'Sanal Arkadaşlar' Piyasaya Çıkıyor! ile ilgili etiketler Japonya sanal arkadaş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.